Patricia Koot geselecteerd voor EK skeeleren

Warmond/Sassenheim n De KNSB heeft Patricia Koot geselecteerd voor het komend Europees Kampioenschap skeeleren. De Sassenheimse, lid van de Warmondse IJs- en Skeelerclub, zal samen met Nikki Noordergraaf en Lisan van der Linde Nederland vertegenwoordigen in de Junioren A categorie van 17- en 18-jarigen. Het EK vindt van 19 tot en met 25 juli plaats in het Portugese Canelas.

Het Nederlandse team telt 26 skeeleraars en reist af naar Portugal onder leiding van de bondscoaches Frank Fiers en Valentina Berga-Belloni. Zij hebben de ambitie om in dit Europees Kampioenschap in elke categorie medailles te halen.


In 2019 was de toen 15-jarige Patricia Koot al een van de vier deelnemende Nederlandse junioren-B dames op het EK-skeeleren. In dat jaar was Pamplona de plaats waar het EK verreden werd. Koot eindigde destijds bij de puntenkoers op de baan op de vierde plaats en in de afvalkoers was zij de enige Nederlandse finaliste in haar categorie. Op de weg haalde Patricia de twaalfde plaats op zowel de puntenkoers als bij de afvalkoers.


Twee skeelerwedstrijden in de Veerpolder

Warmond n Op de skeelerbaan van de Warmondse IJs- en Skeelerclub worden in deze maand twee wedstrijden verreden. Op zondag 11 juli komt de Oomssport Jeugdskeelercup naar Warmond en vrijdag 30 juli is het de beurt aan de Jan van de Hoorn Jeugd Inline-skate Competitie.

De Oomssport Jeugdskeelercup is een competitie van vier wedstrijden. In Honserlersdijk is op 25 juni de eerste wedstrijd gehouden en de wedstrijd op zondag 11 juli in Warmond is de tweede in de competitie. De wedstrijden starten om 10.00 uur. 


Deelnemers hebben een KNSB licentie nodig en kunnen zich via schaatsen.nl aanmelden.


De wedstrijden voor de Jan van der Hoorn Jeugd Inline-skate Competitie op vrijdag 30 juli beginnen om 19.00 uur en duren tot 21.00 uur. Aanmelden kan vooraf bij de wedstrijdtafels. De baan is dan om 18.00 uur open voor aanmelden en inrijden.


Tijdens de skeelerwedstrijden kan de skeelerbaan niet vrij gebruikt worden voor abonnementhouders. Op de dagen rond de evenementen kan dit wel. Voor meer informatie over (vrije) skeelerabonnementen bezoek www.wijc.nl.