Ton Verdegaal weer terug in politiek Teylingen

Teylingen n In de afgelopen raadsvergadering is Ton Verdegaal geïnstalleerd als burgerraadslid voor de fractie van D66. Hij volgt Katja Heede op die de politieke arena verlaat.

Door Nico Kuyt

De Warmondse Katja Heede heeft vanaf 2020 als burgerraadslid in het pluche gezeten. Zij kwam tot het uitoefenen van deze functie omdat fractievoorzitter Fred Koot uit de fractie stapte om als zelfstandig raadslid door te gaan en zo zijn zetel behield. 


D66 kwam daardoor in aanmerking voor het aanstellen van een burgerraadslid als ondersteuning in de raadscommissies. Kleine fracties kunnen het vele werk anders niet behapstukken. 



Digitale belofte

Ton Verdegaal vervangt haar nu als burgerraadslid. In de afgelopen raadsvergadering legde hij de belofte af. Weliswaar digitaal, want door corona komt de gemeenteraad nog niet plenair bijeen. 


De Voorhouter Verdegaal is geen onbekende in de raadszaal. Van 2013 tot en met 2018 was hij raadslid voor D66. De nevenfuncties van het nieuwe burgerraadslid, altijd een delicaat onderwerp, zorgen voor weinig ophef. Slechts eentje staat genoteerd, namelijk 'gepensioneerd'. 


Na het zomerreces kan Verdegaal aan de slag. Dit zal hij doen zolang de huidige gemeenteraad nog zetelt. In 2022 zijn er weer verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad. Hoe dit er uit gaat zien, is nog ongewis.