De praalwagens met dahlia's halen vaak meer dan 9 meter hoog.
De praalwagens met dahlia's halen vaak meer dan 9 meter hoog. Foto:

‘Uit met Jonker’ gaat flitsend van start

n Wim van Meerveld: ‘Wij willen iedereen een onvergetelijke dag uit bezorgen’

Uit n ‘De lezers hebben onze aankondigingen de afgelopen tijd vast gezien. Het kan bijna niet missen, want wie heeft er geen zin om er op uit te gaan? ‘Uit met Jonker’ wil niets liever dan iedereen een onvergetelijke dag uit bezorgen’, vertelt Wim van Meerveld vol enthousiasme. Wim is bekend in de Bollenstreek vanuit zijn voormalige rol als sales- en marketingmanager van Keukenhof. Hij is de nieuwe drijvende kracht achter ‘Uit met Jonker’.


Busreisorganisatie ‘Uit met Jonker’ ging er de afgelopen weken volop tegenaan. De reizen stonden al geruime tijd gepland, echter Corona strooide roet in het eten. 


Een nieuw bedrijf met roots in de Bollentreek. Reizen op de gezelligste manier naar de mooiste en verrassendste bestemmingen.


‘Bij Uit met Jonker willen wij iedereen een onvergetelijke dag uit met de bus bezorgen’, gaat Wim van Meerveld verder. ‘Hoe makkelijk is het om op deze manier geweldige reizen uit te zoeken. Jong of oud, alleen, samen, met (klein)kinderen of met een groep: voor eenieder bieden wij leuke, gezellige en onvergetelijke uitjes aan. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland! We hebben zelfs meerdaagse reizen.’


Formule 1

Wim is enthousiast over de vele mogelijkheden. ‘Je kunt wel zeggen dat Uit met Jonker flitsend van start is gegaan. Samen met onze partner Verhagen hebben wij diverse uitjes naar de F1 races in België aangeboden en die liepen net zo hard als Max Verstappen rijdt. En zo hebben wij nog veel meer verrassende reizen op het programma. Door onze jarenlange ervaring bieden wij wat nodig is. We reizen met luxe touringcars en ervaren chauffeurs, die in het bezit zijn van alle benodigde certificaten. Een veilig en vertrouwd gevoel voor een dag of meerdere dagen weg. De meest milieuvriendelijke vorm van personenvervoer.’


Uniek

Uit met Jonker richt zich op unieke uitstapjes. Niet alleen de F1 staat op de agenda, ook het kerstcircus met Hans Klok en het spectaculaire Corso in Zundert.


Wim van Meerveld: ‘Twee jaar lang hebben wij in de Bollenstreek – door corona - niet kunnen genieten van onze eigen, mooie Bloemencorso’s. Nu het weer beter gaat, bieden wij de mogelijkheid wél en in dit geval van het spectaculaire Corso in Zundert. Om de corsoliefhebber te plezieren met een bloemencorso gaan we op zondag 5 september vanuit meerdere dorpen in de Bollenstreek per luxe touringcar naar het unieke Corso Zundert. Praalwagens van wel 9 meter hoog en 19 meter lang… Vol met dahlia’s: het is echt ongelofelijk!’


Corsoreis

Net als in de Bollenstreek draait het Corso Zundert op vrijwilligers. Twintig buurtschappen strijden al meer dan tachtig jaar om wie de mooiste wagen bouwt. Alle wagens worden beoordeeld door een vakkundige jury.


Het speciale Corso Zundert
arrangement van ‘Uit met Jonker’
is inclusief:
* Vervoer per luxe touringcar
* Een heerlijk ontbijtpakket
* Entree en tribuneplaats
Corso Zundert.
* Een unieke en veilige dag uit

De kosten bedragen € 79,00 
per persoon.

‘We hebben nog aardig wat bijzondere reizen voor onze lezers in petto’, laat Wim geheimzinnig weten. ‘Ook voor andere leuke en verrassende dagjes uit is Uit met Jonker de partij. Hou onze advertenties in deze krant in de gaten. Dan hopen wij u snel een keer te ontmoeten in de luxe touringcars van Jonker.’
















Bollen Vierdaagse staat in 2022 voor het eerst op de agenda

regio n Directeur Quirine Kamphuisen van Noordwijk Marketing weet het zeker: "Een vierdaags wandelevenement biedt kansen om de Duin- en Bollenstreek als gezonde en energieke regio, een extra impuls te geven". Dat benadrukte zij deze week bij de perspresentatie van de inmiddels compleet uitgewerkte plannen voor een heuse wandelvierdaagse. Op zaterdag 23 oktober is een eendaags wandelevenement als try-out.

Kamphuisen is naast directeur Noordwijk Marketing ook voorzitter van de stichting Promotie Duin- en Bollenstreek, waarin de regionale VVV’s en andere belanghebbenden samenwerken, om de Duin- en Bollenstreek nóg steviger op de kaart te zetten als gezonde en energieke regio. Een vierdaags wandelevenement organiseren blijkt een loodzware klus. Daarom kwam er de nieuwe stichting ‘Energiek en Gezond door Wandelen’. En die heeft vervolgens Tjeerd Scheffer, oud-VVV-directeur en nu organisator van Leiden Marathon, gevraagd om zijn kennis en kunde ter beschikking te stellen van de Bollen Vierdaagse. 

Kamphuisen: "Noordwijk Marketing heeft de vierdaagse uitgewerkt en afgerond. Tjeerd Scheffer, organisator van de Leiden Marathon, neemt nu, onder verantwoordelijkheid van stichting Energiek en Gezond door Wandelen, de uitvoering over."

Koninklijke Wandelbond

In een enthousiaste presentatie vertelde Scheffer de aanwezige pers over de omvangrijke organisatie van het evenement. "Vooral een heel gedegen voorbereiding is van belang om de doelstelling, 25 000 deelnemers in 2026, te realiseren. Daartoe ligt er inmiddels een compleet uitgewerkt masterplan klaar wat officieel wordt ondersteund door de Koninklijke Wandelbond Nederland."

 

Samenwerking

Scheffer benadrukte dat er natuurlijk samenwerking gezocht wordt met ondernemersorganisaties en regionale maatschappelijke instellingen. "Het moet een evenement worden waar alle inwoners van de Bollenstreek trots op kunnen zijn." 


De Bollen Vierdaagse besteedt aandacht aan streekthema’s zoals zee en duin, bloemen en bollen, Hollandse plassen, cultuur en historie. Dit doen zij met een focus op gezonde voeding, bewegen en een gezonde leefstijl. De voorbereiding is al in volle gang. Maar al dit jaar, op 23 oktober, organiseert men eerst als try-out, een eendaags wandelevenement met de afstanden tien en twintig kilometer. Dit om de broodnodige ervaring op te doen met bijvoorbeeld routes, het vrijwilligerskorps, knelpunten en het gebruik van muziek en ander vermaak.


De eerste officiële editie van de wandelvierdaagse vindt een jaar later plaats; van 27 tot en met 30 oktober 2022. De afstanden die gelopen worden zijn dan vijftien, twintig, dertig en veertig kilometer. Voor kinderen komt er een vijf kilometer route. Per se vier dagen mee doen is niet verplicht. Er zijn, behalve op de finaledag, ook dagkaarten beschikbaar. De finaledag is nadrukkelijk exclusief voor de wandelaars die alle dagen hebben gewandeld.


Eerste test met wandelevenement op 23 oktober

Wim van Meerveld, de drijvende kracht achter 'Uit met Jonker'.
Jonker rijdt met moderne touringcars.