Afbeelding
Foto: pr./Leonie van Gent

Afzwem-diploma’s

Voorhout n Bij Zwemvereniging de Columbiaan was op zaterdag 10 juli het laatste afzwem-moment voor de zomervakantie. Voorhout is vijftien zwemdiploma’s rijker; dit zijn A-, B- en C-diploma’s.

Bij Zwemvereniging de Columbiaan waren er ditmaal 15 geslaagden. Dit lijkt een klein aantal, maar amper een maand geleden zijn er al vijfentwintig diploma’s behaald. Gelukkig mochten er deze keer ouders komen kijken. Tijdens het afzwemmen werden alle banen gezwommen en alle kunsten getoond; voor C wat moeilijker en uitgebreider dan voor B en voor B wat meer dan voor A. Alle kinderen deden hun uiterste best om aan hun ouders te laten zien wat ze allemaal geleerd hebben; onder andere  schoolslag, borstcrawl, duiken door het gat en onder water zwemmen. Met als afsluiting natuurlijk het watertrappelen.

Winia Kranenburg, gedelegeerde van de “Nationale Raad van de Zwemveiligheid” kwam tijdens dit afzwem-moment de zwemorganisatie beoordelen. De lesgevers geven op het juiste niveau les en zijn dus met vlag en wimpel geslaagd.


Geslaagd

Voor het A-diploma slaagden; Arabella, Tije, Boy, Len en Yosef (op de foto). Tim behaalde een aantal dagen eerder, op 8 juli tijdens de reguliere zwemles dit A-diploma.

Voor het B-diploma slaagden; Lot, Rashaan, Abadi, Heaven en Ninthe.

Voor het C-diploma slaagden; Feline, Shanika, Boaz, Cas en Isabella.


De laatste vijf kinderen maakten met dit C-diploma het Zwem-ABC compleet. De lesgevers feliciteerden alle geslaagden met deze fantastische prestaties, vooral de kinderen die met het derde diploma het ABC compleet maken. Ook het doorstromen naar andere groepen wordt gestimuleerd door de vereniging.