Groep acht zorgt voor kleurrijke Buddybank

Voorhout n Groep acht van de Andreasschool heeft gezorgd voor een kleurrijk afscheid van hun basisschooltijd. De Buddybank die op het schoolplein staat, is dankzij hun inzet een stukje vrolijker.

De Buddy Bank staat al enige tijd op het schoolplein en heeft een belangrijke functie. Het is een plek waar kinderen elkaar ontmoeten, met elkaar afspreken, en kunnen kletsen met klasgenoten, vrienden, ouders of met de leerkracht. Het is een rustmoment bij het buitenspelen, maar ook een bank die na schooltijd volop door de buurt wordt gebruikt; zowel door kinderen, als ouders en opa's en oma's waarvan de (klein-) kinderen op het schoolplein spelen. 


De Buddy Bank is voor de Andreasleerlingen bijna een vanzelfsprekendheid, maar voor de buitenwereld nog niet. Een Buddybank hoort eigenlijk op elk schoolplein, vinden de leerlingen, en dan het liefst eentje met een gezellige uitstraling. Daarom ging groep acht aan de slag om de toch wat saaie bank op te knappen. Ze bedachten het thema 'Summer Vibes' en gingen aan de slag. Een van de klasgenoten heeft samen met haar vader de bank geschuurd en dankzij een verfsponsoring van Van Kesteren Schilders uit Voorhout kon er een mooie grondkleur worden uitgekozen, die samen met enkele ouders door de kinderen op de bank is geschilderd. Alle ruim 30 kinderen hebben een eigen tekening voor op de bank gemaakt en deze zelf met carbonpapier op de bank overgezet. Vervolgens hebben ze met verfstiften de lijnen over getrokken en met terpentineverf hun tekeningen ingekleurd. Na enkele lagen blanke lak hebben zij op maandag 12 juli (de dag van de eindfilm) hun namen met verfstift bij hun tekeningen gezet.