Leerlingen van groep acht van De Regenboog krijgen op de laatste dag hun schoolfoto uit de kleuterklas mee.
Leerlingen van groep acht van De Regenboog krijgen op de laatste dag hun schoolfoto uit de kleuterklas mee. Foto: pr.

Basisschooltijd nu echt voorbij

Voorhout n  Op woensdag 14 juli gleden de leerlingen van groep 8 van Basisschool De Regenboog in Voorhout, letterlijk de school uit. Via een glijbaan verlieten ze voor de laatste keer hun lokaal. Het afscheid van de basisschool werd ingeluid met een goed gevulde activiteitenweek ter vervanging van het kamp. De kinderen gingen onder andere poldersporten in De Kwakel, brachten een bezoek aan museum Engelandvaarders en vermaakten zich uitstekend in Duinrell.

Hoogtepunt van het afscheid was natuurlijk de opvoering van de musical; ‘Sabotage op het spoor’. De trein is gestrand in het piepkleine bergdorpje Bijster en het plaatselijke pension van eigenaresse Debbie Doordouwer heeft te weinig kamers om iedereen te kunnen herbergen. Wat een ramp! ... Dan blijkt de voorraad kolen van de trein op mysterieuze wijze te zijn verdwenen én machinist Tony te zijn gedrogeerd. Alle 29 leerlingen speelden hun rollen met verve.


Door een subsidie van Fonds1818 was het mogelijk om de musical op te voeren in de horeca van Cheers. Hierdoor konden alle ouders van de afzwaaiende leerlingen aanwezig zijn. Via een live stream konden ook opa’s, oma’s en broertjes en zusjes meekijken.


Op hun laatste schooldag kwamen de kinderen van groep 8 nog één keer bij elkaar om hun afscheidscadeau in ontvangst te nemen van juf Jacomijn en juf Els Ook kregen ze een ketting met daarop hun eerste schoolfoto uit groep 1. Alle kinderen van De Regenboog kwamen op het plein om de achtste groepers uit te zwaaien. Zij gaan eerst genieten van een welverdiende vakantie. De zomervakantie duurt tot en met 29 augustus. Daarna gaan alle schooldeuren weer open, en starten de oude groep achters als nieuwe brugklassers op hun middelbare scholen. | Foto: pr.