Voldoende parkeermogelijkheid in Teylingen

TEYLINGEN n Uit een parkeeronderzoek blijkt dat er vrijwel overal voldoende parkeercapaciteit is in de drie kernen van Teylingen om tijdens de piekomenten, gedurende de nacht voor de woongebieden en op de zaterdagmiddag voor de winkelgebieden, te voorzien in de vraag naar parkeren. 

Door Nico Kuyt

Wel wordt geconstateerd dat er in Sassenheim enkele straten en in Voorhout enkele deelgebieden zijn waar de parkeerdruk in de nachtelijke uren hoog is. Dat betekent dat de parkeerdruk op deze plekken boven de 90 procent ligt. 


Er is dus nog wel parkeergelegenheid voorhanden, maar soms wat verder van de eigen woning. 



Parkeerdruk

Bij de winkelgebieden is er een hoge parkeerdruk gemeten in het zuidelijke deel van Overteylingen in Sassenheim en bij het winkelgebied Oosthoutplein in Voorhout. Hier ligt de parkeerdruk boven de 80 procent. Verder is in het winkelgebied van Warmond, het deelgebied van het centrum met de parkeerschijfzone, een hoge parkeerdruk gemeten.


Meting

Om tot deze inzicht te komen in de verkeersdrukte op het Teylingse wegennet zijn er in de periode september/oktober 2020 verkeerstellingen en parkeerdrukmetingen uitgevoerd. Uit het verkeersonderoek blijkt dat op een aantal wegen de verkeersintensiteit relatief hoog is. Dit betekent niet dat dit direct tot problemen lijdt. Waar nodig kan dit verder onderzocht worden, zo verklaart B&W.