Afbeelding
Foto: pr.

Kenniscentrum HKV blijft in de zomer open

Voorhout n Na een lange tijd van beperkingen samenhangend met de pandemie, heeft de Historische Kring Voorhout (HKV) besloten om dit jaar ook in de vakantieperiode het Kenniscentrum open te stellen. Tijdens het HKV-café op de tweede woensdagmiddag en de laatste zaterdagmorgen van elke maand is iedereen weer van harte welkom aan de Bonekruidstraat.

De deuren staan open tussen 10.30 en 12.30 uur. In de Foranholtezaal is nog steeds de tentoonstelling van de 75-jarige Oranjevereniging bezoeken. Hier vindt u een schat aan artikelen en fotomateriaal die de recente driekwart eeuw van de OVV illustreren.

In de Oosthoutzaal is de bibliotheek te bezoeken met boeken en geschriften, betrekking hebbend op de geschiedenis van Voorhout en de Bollenstreek. Hier zijn ook enkele fraaie recente aanwinsten in te zien. In een nieuwe opstelling in vitrinekasten zijn voorwerpen met betrekking tot kerkelijke ritualen, historische kleding, onderwijs en bollenteelt te aanschouwen.


Stamboom onderzoeken

Op elke laatste zaterdag van de maand is er ook de mogelijkheid om advies te vragen over de opbouw van uw familiegeschiedenis. Een ervaren stamboomonderzoeker kan behulpzaam zijn met het beginnen van een eigen stamboom.


Aan de koffietafel

De boeken met historische foto’s leiden vaak tot mooie verhalen over Voorhout. Die geschiedenissen worden aan de koffietafel gedeeld tijdens het HKV-café. De HKV wil graag over afbeeldingen van uw bidprentjes en oudere foto’s beschikken. Indien u ze wilt uitlenen, maakt de HKV er een scan van en bezorgen ze bij u terug. Dan worden ze opgenomen in het digitale bestand. 


Zonnebloem Warmond: volle kracht vooruit         

Warmond n De redactie ontving het onderstaande bericht van de Zonnebloem Warmond.

"Nu langzaam maar zeker de beperkingen vanwege corona minder strikt worden en er meer ruimte ontstaat voor allerlei activiteiten, komt het werk van de Zonnebloem ook weer op volle toeren. Er staan allerlei activiteiten gepland: in augustus twee keer een tochtje met de strandrups, in september de zonnedagviering en in oktober een boottocht voor al onze gasten en vrijwilligers. Het geld dat we daarvoor nodig hebben is voor een groot deel afkomstig van het resultaat van de lotenverkoop. Nagenoeg alle 1100 loten die we ingekocht hebben zijn verkocht. We zijn blij met het resultaat en uiteraard met de inzet van de bestuursleden en de vrijwilligers die zich hiervoor hebben ingezet. Het geeft ons een goed gevoel te weten dat ons werk gedragen wordt door de gemeenschap waar we deel van uitmaken. Dank voor uw steun!".


Genieten van zand en zee met de strandrups

Sassenheim n Met prachtig zonnig weer, genoten 22 gasten en 9 medewerkers van Zonnebloem Sassenheim bij Langevelderslag van een ritje met de vernieuwde strandrups. Onder een stralende zon met een flinke bries, was het daar goed toeven.

Bij de strandopgang was het opstappunt voor de Strandrups, waarmee steeds groepjes van acht personen richting het strand vertrokken. Het is fantastisch dat deze weer mag rijden (nu is voorzien van een kenteken). Op deze strandrups konden, door de juiste aanpassingen, alle gasten mee, rolstoel gebonden of wat slechter ter been. Via een lift kon iedereen aan boord van deze rups komen, wat ze de mogelijkheid bood het strand op te gaan en door de branding te rijden. Er stond behoorlijk wat wind maar met de zon erbij was het genieten. Voor velen was het jaren geleden dat ze voor het laatst op het strand waren geweest. Er waren zelfs gasten die het aandurfden “pootje te baden”.


De vrijwilligers van Outdoor4Disabled hebben met enthousiasme de gasten rondgereden en hen geïnformeerd over wat men onderweg zoal tegenkwam.


Op het terras

Ook op het terras, in de zon of schaduw, werd genoten van het bij elkaar en buiten zijn, erbij verwend met een lunch (voor de gasten die als eersten op het strand waren) en koffie/thee en appelgebak (voor de latere ritjes). Voor iedereen waren er aansluitend een drankje en wat bitterballen. Het was genieten; ver in de middag vertrokken de laatste gasten en medewerkers/chauffeurs van het terras, terugkijkend op een heerlijke dag.


Er wordt door het bestuur alweer uitgekeken naar de komende activiteiten: een vaartocht, een dag naar de Zandsculpturen en een etentje in het najaar.


Degenen die ook wel eens als gast mee willen met een uitje van Zonnebloem Sassenheim kunnen contact opnemen met de secretaris via 0252-214759.