Oud-wethouder Olthof overleden

Sassenheim n Voormalig wethouder Albert Olthof is op 26 juli onverwacht overleden. Hij werd 70 jaar.

Olthof was van 1986 tot 2002 gemeenteraadslid in Sassenheim en van 1994 tot 2001 wethouder voor de PvdA. Daarnaast zette hij zich ook in voor de Sassenheimse samenleving; zo was hij voorzitter van Theater ‘t Onderdak en van de Sassenheimse Schaakvereniging. 


Partijgenoot Gerrit van der Meer roemt Olthof in een in memoriam om zijn inzet voor de partij. "We kwamen bij de gemeenteraadsverkiezingen altijd sterker naar voren dan we op grond van de landelijke peilingen konden verwachten en dat was voor een groot deel aan Albert te danken." [...] "De rust en kalmte waarmee hij politiek bedreef én waarmee hij mooie sociaaldemocratische resultaten boekte, hebben we in de jaren daarna heel erg gemist. Zijn aandacht en warmte voor de mensen om hem heen, zijn grote inzicht en zeker ook zijn gevoel voor humor, misschien nog wel meer."  


"Albert was sociaaldemocraat in hart en nieren en bleef zijn leven lang loyaal aan de PvdA. Toen hij met pensioen ging, trad hij meteen weer toe tot het bestuur van de afdeling Teylingen. Als we een ingewikkelde kwestie bespraken, keken we altijd vooral naar Albert. Daarin, en in zijn sympathieke manier van politiek actief zijn, kan niemand hem opvolgen. We zullen hem enorm missen."