Niels Langeveld: "Iedereen ging gelijk vol in het gevecht, maar de banden zouden de doorslag geven. Bijna iedereen reed op slicks voor en regen achter. Dit zorgde voor veel onbalans en daar kon ik gebruik van maken." | Foto: pr.
Niels Langeveld: "Iedereen ging gelijk vol in het gevecht, maar de banden zouden de doorslag geven. Bijna iedereen reed op slicks voor en regen achter. Dit zorgde voor veel onbalans en daar kon ik gebruik van maken." | Foto: pr. Foto: pr.

Langeveld pakt punten in Spa

Sassenheim n Niels Langeveld is door de races op het circuit van Spa Francorchamps opgeklommen naar de vierde plaats in het klassement.

De coureur kwam in de kwalificatie niet verder dan een teleurstellende twaalfde plaats. Maar met een aantal prachtige inhaalacties en door slim uit de problemen te blijven kwam Langeveld sterk terug in beide races. In de eerste race behaalde hij een achtste plaats. Door slimme bandenkeuzes in de tweede race, waarbij de regen een rol speelde, werd Langeveld vijfde. De Sassenheimer is door de resultaten opgeklommen naar de vierde plek in het klassement. Langeveld: "Ik ben hier dit jaar met een duidelijk doel en dat is het kampioenschap. Alhoewel ik twee plaatsen gestegen, loopt de top drie uit en moet ik voorlopig in de achtervolging." De volgende race is van 3 tot en met 5 september op de Nürburgring in Duitsland.