Afbeelding
Foto: pr.

Burendag in het teken van (hernieuwde) kennismaking

Algemeen Teylingen

Teylingen • Nederland viert op zaterdag 25 september voor de zestiende keer Burendag. Samen ondernemen buren allerlei activiteiten die de buurt leuker maken en hen nader tot elkaar brengen. Goed contact met buren en verbinding in de buurt is ook in deze tijd, waarin we fysieke afstand moeten houden, belangrijker. De gemeente kan een financiële bijdrage doen. 

Burendag is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Dat is dan ook de reden dat Douwe Egberts en het Oranje Fonds Burendag organiseren, dit jaar voor de zestiende keer. Burendag biedt iedereen in Nederland een mooie gelegenheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met zijn buren. Zo kan iedereen ontdekken wie er in zijn of haar buurt woont en wordt tijdens Burendag vaak de basis gelegd voor nieuwe contacten. Zo kan één dag een effect hebben dat veel langer duurt.

Vorig jaar deden ondanks de coronacrisis in totaal 4.000 buurten in heel Nederland mee. In 2019 lag het aantal deelnemende buurten nog op zo’n 6.000. Na 1,5 jaar coronacrisis hopen de organisatoren met Burendag 2021 nog meer verbinding te creëren in de buurten van Nederland.

In Voorhout (9 aanmeldingen), Sassenheim (3) en Warmond (1) zijn al diverse activiteiten voor buren aangemeld. Van kennismaking tot samen zorgen voor een onkruidvrije, maar groene, straat. Kijk voor meer informatie op www.burendag.nl.

Donatie aanvragen bij de gemeente

Organiseert u een Burendag waarbij de sociale verbinding centraal staat? En heeft u zich al aangemeld bij het Oranje fonds? Dan kunt u ook een aanvraag doen bij de gemeente Teylingen van maximaal 400 euro voor uw burendagactiviteiten. Aanvraag indienen bij de gemeente tot 13 september. Informatie, voorwaarden en aanvraagformulier staan op www.teylingen.nl. Bij vragen, neem dan contact op met contactfunctionarissen Loes Massaro of Irma Crooijmans via telefoonnummer 14 0252.