De dahliatuin is vanaf begin augustus zo'n twee maanden open. | Foto: MV
De dahliatuin is vanaf begin augustus zo'n twee maanden open. | Foto: MV Foto: MV

Dahliatuin is 'net een snoepwinkel'

Voorhout n Wie op de Oude Herenweg rijdt, komt opeens een explosie van kleur tegen. De dahliatuin van de Tulperij staat volop in bloei, en dat trekt veel bezoekers. Niet alleen om naar de bloemen te kijken, maar ook om ze te plukken. 

Meer dan 650 soorten dahlia's zijn in de showtuin te zien. De bloemen zijn afkomstig van dahliakwekers uit de Bollenstreek. De tuin is aangelegd in samenwerking met de CNB, die in 2019 koos voor de Voorhoutse Tulperij als nieuwe locatie. Eerder was de tuin in Lisse te zien, maar de CNB hoopte met de verplaatsen op meer publiek.


Pluktuin

Op zaterdag is het in ieder geval een drukte van belang. De toegang tot de tuin is gratis, en bezoekers genieten ook van een drankje op het terras. Een andere grote publiekstrekker is de pluktuin, waar bezoekers zelf hun bos bloemen kunnen samenstellen. Gewapend met een tang en emmer kunnen ze zelf hun favoriete bloemen knippen. 


"Iedereen kan hier zijn hart ophalen," vertelt Anja Jansze van de Tulperij enthousiast. "We hebben veel soorten dahlia's om te plukken, en dat is een feestje om te doen. Het is net een snoepwinkel, vertellen onze gasten, ze kunnen niet kiezen welke bloemen ze willen!". 


Daarnaast verzorgt de Tulperij ook rondleidingen op het eigen bedrijf, en is er voor kinderen in de basisschoolleeftijd een bloemen speurtocht uitgezet. 


De dahliatuin is geopend van dinsdag tot en met zondag. Het seizoen loopt tot begin oktober. 


Samenwerking Den Elzen en Van der Klauw Fysiotherapie

n Fysiotherapie, Psychosomatische fysiotherapie en Manuele therapie onder één dak

Voorhout/zakelijk n Sinds 12 juli 2021 zijn Den Elzen Fysiotherapie en Van der Klauw Fysiotherapie een samenwerking aangegaan. ‘Onze praktijken kenmerken zich ieder door kwalitatieve zorg, waarbij de klachten doelgericht worden aangepakt. Wanneer lichaam, gedachten, gevoelens en gedrag worden aangepakt, kunnen we de klachten duurzaam te lijf gaan. Dat is fysiotherapie anno NU.’

Aan het woord zijn Tamara Den Elzen en Patrick van der Klauw. "Daarbij vullen onze specialismen elkaar aan bij het herstel en weer in balans komen van zowel lichamelijke als psychosociale/mentale klachten."



Eerstelijns praktijk

"Ik heb ruim 15 jaar ervaring opgedaan in een eerstelijns praktijk," vertelt Patrick van der Klauw. "Na een leerzame tijd daar ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan. Als manueel therapeut geloof ik dat door het bewegen van gewrichten, de balans in het lichaam wordt hersteld en de klachten duurzaam verdwijnen. Daarbij is het voor mij belangrijk dat mensen zich vertrouwd en begrepen voelen en we samen werken aan het herstel van de klachten."


Stressklachten

"Inmiddels heb ik 12 jaar ervaring en bied ik sinds juni 2020 Psychosomatische fysiotherapie aan in Voorhout," vult Tamara den Elzen aan. "Ik behandel stressklachten, ademhalingsproblemen en chronische pijn. Via praktische adem- en ontspanningsoefeningen, psycho-educatie en leefstijladviezen leer ik je wat je lijf je vertelt en wat je er zelf aan kunt veranderen."


Contact

"Wij zijn gevestigd in het Gezondheidscentrum aan de Ravellaan 72 in Voorhout, waar onder andere huisartsenpraktijk Schinkelshoek, psychologenpraktijken PEP Voorhout en PPP Voorhout zijn gevestigd. Hierdoor hebben we nauw contact en de mogelijkheid om klachten multidisciplinair aan te pakken.


Doet jouw lichaam niet meer wat jij wilt? Of belemmert je lichaam je in wat je graag wilt doen? Maak dan nu een afspraak!".


Voor contact kijk op www.denelzenfysiotherapie.nl of bel 06-41829543, en op www.vanderklauwfysiotherapie.nl  of bel naar 06-42658777. 

Patrick van der Klauw en Tamara Den Elzen. | Foto: pr.