In een optocht met trommels, fluitjes én muziek hebben de kinderen van de Buitenplaats het schooljaar ‘ingeluid’.
In een optocht met trommels, fluitjes én muziek hebben de kinderen van de Buitenplaats het schooljaar ‘ingeluid’. Foto: pr.

Bestuurders opgelet, de scholen zijn weer begonnen!

Teylingen n Het nieuwe schooljaar is op maandag 30 augustus weer van start gegaan. Dat betekent dat kinderen en jongeren weer in grote getalen de weg op gaan en deelnemen aan het verkeer. De drukte in de spits neemt weer flink toe met veel onervaren fietsers. Vooral in de drie maanden na de zomervakantie raken meer kinderen betrokken bij een verkeersongeval. Dat komt niet alleen door hun onervarenheid in het verkeer, maar ook doordat automobilisten niet meer gewend zijn aan alle schoolgaande kinderen. 

Daarom voeren de gemeente, de regio Holland Rijnland, Het ROV Zuid-Holland en Veilig Verkeer Nederland (VVN) samen met politie en scholen al jaren de campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’. Met campagne wordt automobilisten opgeroepen om in augustus en september extra op te letten voor scholieren. Bied ze de gelegenheid om te wennen aan hun (nieuwe) schoolroute. Bijvoorbeeld door de snelheid voor ze aan te passen en door schoolzones te mijden. Zo kunnen zij veiliger naar school. Als geheugensteuntje zijn momenteel in het straatbeeld door héél Nederland spandoeken en posters te zien met de tekst 'Onze scholen zijn weer begonnen'. De campagne in de regio midden loopt tot en met 10 september.

Buitenplaats vol geluid

Bij basisschool de Buitenplaats startten ze het schoojaar in een lange optocht met trommels, fluitjes, castagnetten, bellen, deksels én muziek. De automobilisten wachtten geduldig voor het zebrapad totdat de lange stoet van 260 leerlingen was over gestoken om vervolgens door een deel van Warmond te lopen. "De nieuwsgierigheid van de dorpsbewoners werd gewekt en menigeen kwam op het geluid af. Er werd enthousiast gereageerd. Wij hebben er zin in en maken er een mooi schooljaar van," aldus directeur Gertie de Bruin.


Wethouders op bezoek

Op woensdagochtend 1 september bracht wethouder Verkeer, Marlies Volten, een bezoek aan basisschool Het Sterrenwerk in Sassenheim om samen met de kinderen extra aandacht voor verkeersveiligheid te vragen. Ook wethouders Heleen Hooij en Arno van Kempen bezoeken een basisschool op 1 september. Hooij gaat naar basisschool De Avonturier, en Van Kempen is bij basisschool De Regenboog in Voorhout. | Foto: pr.