Kerkdienst in Groot Leerust

Warmond n De Protestantse Gemeente Warmond luidt op zondag 5 september om 10.00 uur het nieuwe seizoen in met een kerkdienst in de open lucht. Voorganger in deze dienst is ds Rianne de Reus, sinds juni 2020 verbonden aan deze gemeente.

Evenals vorig jaar wordt deze dienst gehouden in Park Groot Leerust. Plannen worden gesmeed om er een feestelijke dienst van te maken. Het thema is: “Op weg naar Gods toekomst”. De toon zal worden gezet door het Bijbelverhaal over het “manna”, brood uit de hemel, in de woestijn. Naast de gebruikelijke onderdelen (liederen, gebeden en een overdenking) staan er ook enkele activiteiten (ter keuze) op het programma: schilderen (onder leiding van Nicoline Heemskerk), zingen (onder leiding van Hendrik Jan Lindhout) en een quiz. Ook voor de kinderen is een leuke activiteit in de maak. In verband met de coronamaatregelen worden de nodige regels in acht genomen. Bij onverhoopt slecht weer wordt de dienst gehouden in de kerk aan de Herenweg. 


Opgelicht

Warmond/Sassenheim n Twee inwoners zijn afgelopen week slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude. Een 75-jarige vrouw uit Sassenheim en een 66-jarige vrouw uit Warmond werden beiden telefonisch benaderd door een zogenaamde ‘bankmedewerker', met het verhaal dat er frauduleuze handelingen waren geconstateerd op hun rekeningen. De bankpassen van de vrouwen zouden daarom zo snel mogelijk vernietigd moeten worden. Er verscheen vervolgens een tweede ‘bankmedewerker' aan de deur, die de pinpassen van de vrouwen meenam. In een van deze gevallen werd het slachtoffer zelfs verleid haar pincode af te geven. Vervolgens hebben de criminelen duizenden euro's van de bankrekeningen overgeboekt naar onbekende rekeningen.