Organist stopt na zestig jaar

Voorhout n Na zestig jaar neemt Roelof Jan Assies afscheid als hoofdorganist. Op zaterdag 11 september treedt hij voor het laatst op in Warmond.

Het spelen op bijzondere orgels is een vak apart; nog altijd oefent Assies iedere dag. Hij heeft door de decades heen onder meer gespeeld op het Hinzs-orgel in Roden, het Leeflang- en Van Oeckelen-orgel in Beilen, maar ook op de (kerk)orgels in Rijnsburg, Warmond en zijn woonplaats Voorhout. 


Open Monumentendag

Op zaterdag 11 september, vanaf 15.00 uur, tijdens Open Monumentendag, speelt Assies voor de allerlaatste keer voor publiek. Hij doet dat op het Lohman-orgel in de pg Kerk te Warmond, samen met enkele muzikale vrienden, zoals Jaco van Leeuwen (organist van de Jeroenskerk in Noordwijk) en de Warmondse trompettist Hendrik Jan Lindhout. De toegang is gratis. 


Vraag naar onderzoek naar meer hotels

Teylingen n De gemeente Amsterdam wil de uitbreiding van hotels binnen de hoofdstad en omliggende gemeentes stoppen. De stad krijgt teveel toeristen. De raadsfractie van Trilokaal wil nu dat Teylingen daar handig op inspeelt. Een onderzoek of er juist meer hotels kunnen komen in Teylingen. De fractie diende daartoe een motie in die nu door raadscommissie en gemeenteraad gaat lopen. 


door Nico Kuyt


"De gemeente Teylingen ligt zeer gunstig tussen Amsterdam, Leiden en Haarlem", verklaart fractievoorzitter Frans van Swieten in de motie. "De openbaar vervoersverbindingen met al deze plaatsen is zeer goed. Maar Teylingen heeft weinig verblijfsaccommodaties." De gemeenteraad heeft zich onlangs uitgesproken voor de invoering van een toeristenbelasting. De inkomsten zouden moeten gebruikt worden voor het verblijf van toeristen. De fractie roept via de motie B&W dan ook op om te gaan onderzoeken of er geschikte locaties zijn binnen Teylingen om hotel of motel accommodaties te realiseren en te kijken of er commerciƫle partijen zijn die hierin zouden willen investeren.