Afbeelding
Foto: pr.

Fietsen tegen Alzheimer

Voorhout n Op zaterdag 18 september is de jaarlijkse fietstocht 2bike4Alzheimer, het evenement van Alzheimer Nederland in Amersfoort. Aad Warmerdam en zijn familie doen ook mee met hun team 'Onze Twee Broers'.

"Wij hebben dementie binnen onze familie en zien dus wat er met de mensen zelf maar ook wat er met de naaste familieleden gebeurt," vertelt Warmerdam, woonachtig in Voorhout. Samen met zijn partner Ellie Hulsebosch-Koomen stapt hij op de fiets. "Mijn broer (68) is sinds twee jaar jong dementerende. De 81-jarige broer van Ellie heeft zware dementie." Ook andere broer Ton Warmerdam en zijn vrouw Fransca uit Lisse doen mee. Het team 'Onze Twee Broers' bestaat tot slot nog uit dochter Adrienne en schoonzoon Pieter uit Leiden. 

Doneren

Met zijn zessen gaan ze op 18 september een tocht van 40 kilometer fietsen in de omgeving van Amersfoort. Daarmee hopen ze een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor Alzheimer Nederland. Tot nu toe is er 1.390 euro gedoneerd via de actiepagina. "Een fantastisch bedrag, want we gingen uit van 200 euro. Inmiddels is dat al heel wat meer. Maar of we nu klaar zijn? Nee, natuurlijk niet," zegt Warmerdam fanatiek. "Als inwoners van onze mooie Bollenstreek, waar nu bijna niemand aan de deur komt met een collectebus, durven wij u te vragen zich ook bij ons aan te sluiten door ons te sponsoren!". 


Ook een bijdrage doen? Dat kan via https://2bike4alzheimer.inactievooralzheimer.nl/team/onze-twee-broers.


Pro Musica stopt na jaren vol zangplezier

Voorhout n Na 15 jaar stopt dameskoor Pro Musica uit Voorhout met zingen. Een keuze die voor de hand ligt en tegelijkertijd een belangrijk hoofdstuk voor vele Voorhoutse dames betekent. Dat de dames van het koor een hechte groep zijn geworden door de jaren heen staat als een paal boven water. Afgelopen zondag werden dan ook herinneringen opgehaald en de laatste noten met elkaar gezongen.

Iedere woensdagavond reisde de afgelopen jaren 15 Voorhoutse dames af naar de BNS om met elkaar te zingen. Een avond die voor hen meer was dan alleen ‘naar koor gaan'. Elkaar zien, spreken en ontspanning vinden bij de piano is waar ze naar uit keken. Ook in uitdagende tijden vonden de dames een fijne plek bij elkaar. Dat het koor nu stopt is best even slikken voor sommigen.


‘Zingen is heerlijk’

Het dameskoor Pro Musica is ontstaan in 2007. Anneke Kappe, Adrie Kromhout en Marjan Kortekaas besloten het koor te starten onder hun bestuurlijke leiding. “Zingen in een koor is heerlijk” vertelt Anneke Kappe, secretaris én lid van het koor. “Door het oprichten van Pro Musica konden we weer lekker zingen met elkaar. Daarom ben ik met veel plezier bestuurslid geworden en heb ik tot op de dag van vandaag heerlijk meegezongen”. 


Pianist uit Friesland

“Onze pianist, Fred Gest, is als pianist de muzikale kracht achter het koor. Iedere week reist hij vanuit Friesland naar ‘zijn dames’ gereden voor de wekelijkse repetitie in de BNS in Voorhout. Zo’n betrokken pianist vervangen is iets wat niet snel zal lukken. Daarnaast vind ik het ook goed om te stoppen met dirigeren” aldus Marjan Kortekaas, dirigente van Pro Musica.


Met een gezellige middag is er nu dan echt een eind gekomen aan het bestaan van dameskoor Pro Musica. De herinneringen worden meegenomen en wie weet klinkt er soms nog eens gezang van de dames door Voorhout.

Ellie, Aad, Fransca en Ton gaan trappen tegen Alzheimer. | Foto: pr.