Ingezonden: HOV en de Carla Breuerbocht

Ingezonden n "De Herenstaat in Voorhout staat bekend als verkeerskundige mislukking. Onoverzichtelijk, gevaarlijk voor fietsers en voetgangers terwijl je er toch maar 30 kilometer per uur mag.

Die 30 kilometer is erg langzaam en daarom gaat de politiek nu een circuit a la Zandvoort aanleggen om de snelheid in Voorhout wat te verhogen. Het circuit wordt aangelegd aan de Oosthoutlaan; via de Schoutenlaan en de Randweg zullen duizelingwekkende snelheden worden bereikt. De bochten op de Oosthoutlaan worden ruimer gemaakt er schijnt een spectaculaire Carla Breuerbocht te komen. De VVD-wethouder van verkeer zal blij zijn dat 130 in de bebouwde kom van Voorhout met gemak gehaald zal worden. 


Ik woon aan het snelle rechte eind bij de finish ter hoogte van Thea Hoogervorst. Daar zal het elke dag weer spannend worden of kinderen, mensen slecht ter been (Maregroep) het circuit veilig kunnen oversteken. Of ziet de politiek potentiele verkeersslachtoffers als colleterall damage (onbeduidende bijkomende schade). De nieuwe verkeerskundige mislukking onder het mom van Hoogwaardig Openbaar Vervoer komt eraan in Voorhout."


Peter Noordermeer,
Voorhout


Twijfels over sluiting van parkeerdek station

Sassenheim n Wordt het niet tijd om het bovenste parkeerdek van de parkeergarage bij station Sassenheim weer open te stellen, zo vraagt de fractie van de VVD zich af en heeft hierover schriftelijke vragen aan B&W gesteld.

door Nico Kuyt


Als gevolg van het woeden van corona werd vorig jaar maart het reisverkeer behoorlijk ingeperkt en daarmee ook het gebruik van de parkeergarage bij het station in Sassenheim. Het bovenste dek werd daarom afgesloten. Echter, deze plek werd vervolgens een favoriete plaats voor 'andere activiteiten', wat behoorlijke overlast veroorzaakte. Desalniettemin vond de fractie de sluiting destijds een terecht besluit. Maar inmiddels zijn de nodige coronamaatregelen weer opgeheven en het is de fractie opgevallen dat het onderste parkeerdek weer regelmatig vol staat. Nu ook de vakanties voorbij zijn en scholen weer opengaan, ligt het in de lijn van de verwachting dat het forensenverkeer ook weer verder zal toenemen en vraagt aan B&W of er niet aanleiding is om het tweede dek maar weer open te stellen. En als het opengaat hoe dan de gemeente gaat handhaven om te voorkomen dat deze plek voor andere activiteiten gebruikt wordt.


PvdA Teylingen start met lokaal Ombudsteam

Teylingen n Soms raken mensen verward in de wirwar van regels. Ook bijvoorbeeld in de gemeentelijke regels. Ze voelen zich van het kastje naar de muur gestuurd of onrechtvaardig behandeld. Om deze mensen de helpende hand te bieden, is de PvdA in Teylingen per 1 september gestart met een ombudsteam.

Raadslid Paul Witteman licht toe: “We hebben regelmatig contact met inwoners die vastlopen in hun contact met de gemeente. In die gevallen is de gemeente, bewust of onbewust, een muur geworden waar de inwoner tegenop loopt. Met de introductie van het Ombudsteam PvdA Teylingen kunnen we deze mensen misschien helpen en ervoor zorgen dat de gemeente er in deze gevallen is voor haar inwoners.”


Zaken die raken

Het Ombudsteam PvdA Teylingen biedt allereerst een luisterend oor en zorgt ervoor dat zaken van individuele burgers in behandeling worden genomen en daar waar mogelijk worden opgelost. Indien nodig wordt doorverwezen naar een instantie of instelling die kan helpen. Het probleem hoeft niet perse iets met gemeente te maken te hebben. Denk bijvoorbeeld aan juridisch getouwtrek, gebrekkige huisvesting of problemen met uitkeringen. Allemaal zaken dus die mensen dagelijks raken. Men kan ook op weg geholpen worden, als men niet goed weet bij welke instantie aan te kloppen.


Gratis hulp

Alle inwoners van Teylingen kunnen om ondersteuning vragen, ongeacht hun politieke voorkeur. Met wat voor vraag je ook komt, het team probeert een (begin van een) antwoord te geven. Dat kan zijn door je door te verwijzen, je te wijzen op waar je informatie kunt vinden of oplossingsrichtingen aan te dragen. Er zijn geen kosten verbonden aan het inschakelen van het Ombudsteam PvdA Teylingen. Het Ombudsteam is bereikbaar via de teylingen.pvda.nl/ombudsteam of WhatsApp (0610391617).