Wandelaars nemen een kijkje bij de kunstenaars aan het werk. | Foto: pr.
Wandelaars nemen een kijkje bij de kunstenaars aan het werk. | Foto: pr. Foto: pr.

n En Plein Air op Koudenhoorn

Warmond n Een tiental kunstschilders kwam afgelopen zaterdag naar Koudenhoorn voor een schildersessie in de buitenlucht. Verspreid over het Warmondse eiland zochten ze inspiratie voor hun werk. De dag was een initiatief van de Kunstweek Warmond, die begin november wordt gehouden.

Nicoline Heemskerk, die de activiteit namens de Kunstweek organiseerde, was tevreden over de opkomst en de resultaten. Verschillende kunstenaars richtten zich op het water, anderen kozen juist het groen als onderwerp of vonden een plekje in het stiltegebied of de volkstuintjes.


Het thema van de Kunstweek 2021, die is gepland van 5 t/m 14 november, is Warmond Utopia. Dat biedt ruimte voor alle mooie plekken in Warmond – of juist een eigen (fictief) Utopia. Op Koudenhoorn lieten de kunstenaars zich inspireren door de schoonheid die het eiland te bieden heeft.


De werken die zijn gemaakt, krijgen tijdens de Kunstweek een plekje achter de ramen van de Dorpsstraat bij Gluren bij de Buren. Een van de schilderijen wordt geselecteerd voor de posters en flyers van Kunstweek Warmond 2021.