Een bijzonder muzikaal programma in de protestantse kerk tijdens de Open Monumentendagen. | Foto: archief
Een bijzonder muzikaal programma in de protestantse kerk tijdens de Open Monumentendagen. | Foto: archief Foto: pr.

Van Bach tot de Beatles in de protestantse kerk

Warmond n De Stichting Vrienden Kerkelijk Erfgoed Warmond (KEW) organiseert op zaterdag 11 en zondag 12 september allerlei activiteiten in de Protestantse Kerk Warmond in het kader van Open Monumentendag. 

Op zaterdag is de kerk vanaf 11.00 uur open voor bezoekers en zijn er van uur tot uur diverse voorstellingen waaronder een orgelconcert door Nels Fahner, een optreden van het kerkkoor Ubi Caritas ,een muziekverhaal van springerige sprinkhaan onder regie van Margreet van Schie en als sluitstuk een jubileumconcert met het thema Hollandse Koraalkunst uitgevoerd door Roelof Assies en zijn muzikale vrienden. Assies neemt na 60 jaar afscheid als organist op zijn geliefde Lohman orgel. De toegang is gratis.


Op zondag 12 september is er om 16.00 uur een matineeconcert onder de titel 'Van Bach tot de Beatles, een zoektocht naar onze Roots',  uitgevoerd door Aja Leemans (orgel en piano) Sara Leemans (zang) en Maarten ’t Hart (verteller en inleider). Maarten ’t Hart is naast schrijver een zeer hartstochtelijk liefhebber en kenner van klassieke muziek; zijn grootste bewondering geldt de componisten Bach, Mozart, Schubert en Reger. Sara Leemans is klassiek zangeres en singer-songwriter; zij studeerde af aan Codarts. Aja Leemans volgde conservatoriumopleidingen piano en orgel. Elke week plaatst zij op haar website een muzikale column. De kerk in Warmond met het Lohmanorgel is één van de kerken waar deze opnames zijn gemaakt.


De toegang bedraagt 12,50 euro, kinderen tot en met 15 jaar hebben gratis entree. Kaarten zijn te verkrijgen via www.stichtingvriendenkew.nl, en zolang de voorraad strekt aan de deur. Voor meer informatie, stuur een bericht naar info@stichtingvriendenkew.nl of bel 06-53809744.