Op woensdag 1 september om 8.00 uur werd het tolhek op de Warmonderhekbrug weggehaald. | Foto: pr./met dank aan Gedeon Stol
Op woensdag 1 september om 8.00 uur werd het tolhek op de Warmonderhekbrug weggehaald. | Foto: pr./met dank aan Gedeon Stol Foto: pr./Gedeon Stol

Werkzaamheden aan brug begonnen

Warmond n De tweede fase van de werkzaamheden aan de doorgaande weg in Warmond is op 1 september gestart. Het belangrijkste onderdeel is de vervanging van de Warmonderhekbrug. Eerst worden de kabels en leidingen onder de brug verlegd, om daarna een nieuwe brug te kunnen neerleggen. Vanaf Oegstgeest is Warmond alleen per fiets te bereiken. De afsluiting duurt tot het voorjaar 2022.


Adest Musica organiseert carwash voor uniformen

Sassenheim n Niet musiceren maar poetsen. Op zaterdag 11 september gaat Adest Musica uit Sassenheim op een speciale manier geld inzamelen om de nieuwe uniformen van de Drum- en Showband te kunnen bekostigen. De huidige uniformen zijn na 16 jaar hard aan vervanging toe. 

Aan de achterkant van ’t Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40 in Sassenheim), wordt een ééndaagse professionele Carwash opgebouwd. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur kunnen bezoekers de buitenkant van hun auto helemaal laten poetsen. Bezoekers mogen zelf hun bijdrage bepalen, de betaling kan contant of pin. Om 16.00 uur wordt de opbrengst bekend gemaakt. 


Om deze bijzondere actie goed te laten verlopen helpt de firma RMM mobiele cleaning service. Zij zorgen ervoor dat de Carwash professioneel wordt gefaciliteerd. Het is natuurlijk van belang dat het vuile water op een milieuvriendelijke manier wordt opgevangen en afgevoerd. Wesseling Logistics, één van de sponsors van Adest Musica, zal om 10.00 uur de Carwash openen.


Opnieuw geen Halloween in Park Rusthoff

Sassenheim n Halloween in het park gaat opnieuw niet door. Net als in 2020, is het evenement in Park Rusthoff ook in oktober 2021 van de agenda geschrapt.

“Het zou oorspronkelijk plaatsvinden op 30 oktober, maar de gemeente geeft nog geen vergunningen af voor evenementen die na 20 september plaats vinden. Mocht er door demissionair ministers Rutte en De Jong tijdens de persconferentie van 17 september anders worden beslist, dan is het organisatorisch onmogelijk om onze vrijwilligers alsnog allemaal persoonlijk te vragen of zij gevaccineerd of getest zijn,” schrijft de organisatie. “Ook bij de verkoop van de toegangskaartjes zouden we dat aan iedereen moeten gaan vragen en dit geeft ontzettend veel rompslomp. Het is gewoonweg onmogelijk om te doen. Het is nu nog te onzeker en te onduidelijk wat er wel of niet kan. Maar… we gaan in ieder geval wel weer net als vorig jaar een spannende wedstrijd uitschrijven voor het best verklede kind, de best versierde tuin en de best gesneden pompoen.”


Vanaf 1 oktober gaat de wedstrijd van start. Kijk voor meer informatie op www.parkrusthoff.nl.