Bram van Leuveren (l) neemt de taken over van Paul Stol (r). | Foto: pr.
Bram van Leuveren (l) neemt de taken over van Paul Stol (r). | Foto: pr. Foto: pr.

Bestuurswissel bij St. Matthias

Warmond n Paul Stol stopt als voorzitter van Sy. Matthias toneel, jeugdorkest en harmonie. Tijdens een extra Algemene Ledenvergadering op maandag 30 augustus is Bram van Leuveren gekozen als nieuwe voorzitter.

Voor de aanwezigen gaf Paul Stol een korte toelichting op zijn vertrek en werd hij bedankt voor zijn inzet voor St. Matthias. Daarna droeg hij het stokje over aan de, door het bestuur aangedragen, kandidaat Bram van Leuveren. Bram is geen onbekende voor de vereniging en neemt met toestemming van de ALV per direct het voorzitterschap op zich. De vrijgekomen bestuursplek wordt ingevuld door toneel-lid Brenda Keijzer, zodat het bestuur van de vereniging weer voltallig is.


Na de rondvraag sloot de kersverse voorzitter de vergadering en kon de avond luchtiger worden voortgezet. Het zonnetje scheen en met de circa 50 aanwezigen van de afdelingen toneel, jeugdorkest en harmonie werd het een gezellige barbecue en opening van het nieuwe seizoen op het terrein van mevrouw Heemskerk. Zij ontvangt de acteurs en muzikanten al jaren gastvrij op haar terrein. 


De afdelingen zijn inmiddels weer van start. De afdeling toneel is op 2 september begonnen met repeteren voor een uitvoering in het voorjaar 2022.

De harmonie startte op maandag 6 september met repetities. Zij laten binnenkort al weer van zich horen: een afvaardiging zal op zondag 19 september vanaf 16.00 uur het jubileum van Clara Sikking bij Galerie de Pomp muzikaal opluisteren.

Afhankelijk van alle ontwikkelingen rondom corona staat er een Nieuwjaarsconcert op de planning in 2022.


ISD doet onderzoek

Teylingen n De ISD Bollenstreek laat een tevredenheidsonderzoek uitvoeren. Het onderzoeksbedrijf I&O Research onderzoekt hoe tevreden klanten van de ISD zijn over het contact en de manier waarop de ISD de uitkeringen en voorzieningen regelt. Circa 3300 klanten zijn voor dit onderzoek willekeurig geselecteerd. Zij krijgen een brief met vragenlijst thuisgestuurd. Deelname is vrijwillig en de antwoorden worden anoniem behandeld. Het onderzoek start medio september 2021.