Week van de valpreventie

Teylingen n Lang en gezond zelfstandig blijven. Dat is wat we allemaal graag willen. Een val kan dit in gevaar brengen. Gelukkig kunt u het risico op een val vaak voorkomen. Dit kan door bijvoorbeeld aan de slag te gaan met uw conditie en door zelf in huis aanpassingen te doen die een val kunnen voorkomen. Om hier aandacht voor te vragen is er de Week van de Valpreventie. In de week van 27 september tot en met 3 oktober zijn daarom verschillende voorlichtingsactiviteiten in Teylingen.

Tijdens de bijeenkomst krijgen bezoekers informatie over wat men zelf kan doen om vallen te voorkomen. Daarnaast kan er individueel advies gevraagd worden aan de aanwezige fysiotherapeut, ergotherapeut, welzijnsadviseur, apotheker of diëtist. Iedereen is van harte welkom. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Kom op tijd, want het aantal bezoekers per locatie is beperkt. Het eerste kwartier van de bijeenkomst is inloop met koffie of thee, daarna start de spreker. 


Bijeenkomsten

Op maandag 27 september van 14.00 tot 15.00 uur in De Verdieping (Dr. Aletta Jacobslaan 1, Voorhout). Maximaal 30 personen.


Op dinsdag 28 september van 10.00 tot 11.00 uur in Sassembourg, zaal Grand-café ‘Graaf-Jan (Jan van Brabantweg 3, Sassenheim). Maximaal 50 personen.

 
Op dinsdag 28 september van 10.00 tot 11.00 uur in Het Trefpunt (Herenweg 80, Warmond). Maximaal 30 personen.


Op donderdag 30 september van 10.00 tot 11.00 uur in de Buurtkamer Bibliotheek (Kerklaan 42, Sassenheim). Maximaal 25 personen.


En op vrijdag 1 oktober van 10.00 tot 11.00 uur in Wijkcentrum Spelewey (Breughelhof 8, Voorhout). Maximaal 30 personen.

         

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Dan kunt u contact opnemen met Marleen Hartevelt, Praktijkmanager Voorhout, door een e-mail te sturen naar praktijkmanager@zorggroepvoorhout.nl.


Alzheimer Café

Regio n Het Alzheimer Café moest lange tijd haar deuren gesloten houden. In het nieuwe seizoen vinden weer bijeenkomsten plaats. De eerste is op maandag 13 september in de Tuinzaal van Woonzorgcentrum Munnekeweij (Via Antiqua 25) in Noordwijkerhout. 

Voordat de diagnose dementie is gesteld, wordt er vaak gesproken over het "niet pluis gevoel”; er klopt iets niet in het gedrag van iemand. Die veranderingen duiden soms op beginnende dementie. Een arts komt hierover praten en vertelt meer over het verschil tussen ouderdomsvergeetachtigheid en dementie. Ook komen kort de verschillende vormen van dementie aan bod en wat het belangrijk maakt de diagnose in een vroeg stadium te stellen.

Het café is geopend vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig.