Met nog twee races te gaan, staat Niels Langeveld stevig op de derde plaats. | Foto: pr.
Met nog twee races te gaan, staat Niels Langeveld stevig op de derde plaats. | Foto: pr. Foto: pr.

Niels Langeveld stevig op derde plaats in TCR Europe

Sassenheim n Na een ijzersterke kwalificatie waarin hij een derde tijd noteerde en slechts 0,089 tekort kwam voor pole position, deed coureur Niels Langeveld uitstekende zaken in het kampioenschap met een derde en vierde plaats. Langeveld staat nu stevig derde in het algemeen klassement.

De vijfde ronde van TCR Europe werd verreden op de Nürburgring midden in de Eifel. Tijdens de eerste race was Langeveld perfect weg en zat aan de buitenkant in bocht één. Hierbij werd hij door de Spanjaard Callejas iets naar buiten geduwd, waardoor hij een plek aan Azcona verloor, maar wel Callejas uiteindelijk voorbij ging. Vervolgens kon Langeveld alleen maar de top twee volgen en tot een aanval kwam het niet.


Tijdstraf

In de tweede race moest Langeveld vanwege de reversed grid vanaf een achtste plek starten. Ook hier kwam de Sassenheimer goed weg, maar kwam bij bocht drie in het gedrang terecht waardoor hij niet kon profiteren van zijn goede start. Het werd een prachtig gevecht op de baan waarin Langeveld plek voor plek naar voren vocht en uiteindelijk als vijfde over de finish kwam. Door een tijdstraf van een concurrent schoof Langeveld op naar de vierde plaats.


Succesballast

Door deze derde en vierde plaats is Langeveld gestegen naar een derde plaats in het algemeen klassement en heeft deze nu stevig in handen. In de voorlaatste race in Monza, van 24 tot 26 september, zal alles uit de kast gehaald moeten worden om een goed resultaat te behalen. Door de goede kwalificatie moet Langeveld dat wel doen met 60 kilo succesballast aan boord van zijn Hyundai Elantra N TCR. De laatste race van het seizoen is van 8 tot 10 oktober op het circuit van Barcelona.