Jeugdig Ter Leede moet nog even wennen

Sassenheim n Ter Leede heeft de overwinning in de derby tegen FC Lisse (1-0) geen vervolg kunnen geven. Tegen Sportlust'46 verloor de ploeg door een ongelukkig eigen doelpunt.

Zonder steunpilaren Tomas Arroyo en Dirk Hoekstra achterin moest de technische staf van Ter Leede improviseren. De 23-jarige middenvelder Tim Bloemendaal nam de positie van Arroyo - mèt de aanvoerdersband - naast Daan Walraven in. En op het middenveld kreeg de jonge Stijn van Biezen, kleinzoon van Ter Leede-icoon Dick van Biezen, een basisplek. Aanvaller Melvin van Stijn werd rechtsback.  Het nu nog jeugdiger Ter Leede deed het op een zonnig Sportpark Cromwijck na een onwennige start heel aardig en het kwam net als tegen FC Lisse vrij vroeg op voorsprong, weer door Noah Marti, maar kon die nu, ondanks enthousiast tegenspel niet tot de rust vasthouden (1-1).

Na de rust had de thuisploeg de overhand, creëerde het via de opkomende backs wel wat mogelijkheden, maar had het team van coach Patrick Loenen toch een ongelukkige eigen goal van verdediger Daan Walraven Ter Leede nodig om de drie punten in de wacht te slepen (2-1).