Introductiecursus Bacluvo

voorhout n Badmintonclub Voorhout (Bacluvo) organiseert een vierweekse Introductiecursus voor beginnende badmintonners. 

Onder leiding van een trainer worden de eerste technieken en spelregels bijgebracht met oefeningen en partijtjes. De cursus is geschikt voor volwassene die kennis willen maken met badminton en wordt gehouden op 4, 11,18 en 25 oktober

De locatie is sporthal De Tulp en er wordt gebadmintond van 20.20 tot 21.00 uur. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 oktober per mail: voorzitter@bacluvo.nl. 


Maak kennis met padel

Sassenheim n Na een zomer lang verbouwen is de metamorfose bij Terwegen Indoor naar een heus padel walhalla voltooid. 

Eén van de twee tennishallen is volledig omgebouwd tot een complex met acht padelbanen en behoort daarmee tot een van de grootste van Nederland. Ook de sportsbar en de kleedruimtes zijn volledig gerenoveerd.  Op 2 en 3 oktober organiseert Terwegen Indoor een tweetal open dagen en is iedereen van harte welkom om gratis kennis te maken met de padelsport. Er zullen trainers aanwezig zijn voor uitleg en clinics. Iedereen is welkom van 10.00 tot 17.00 op de Jagtlustkade 12B in Sassenheim.  


Oktober is Stoptober

welzijn n Vijfentwintig Nederlanders gaan de ultieme uitdaging aan in het Stoptoberhuis en laten zich van 30 september tot en met 4 oktober vrijwillig opsluiten om samen die eerste lastige dagen van Stoptober door te komen. 

Op www.stoptober.tv is te volgen wat er in het huis gebeurt en hoe het de kandidaten vergaat.
Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. De verwachting is dat ook dit jaar weer meer dan 50.000 mensen zullen stoppen met roken. Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich nu inschrijven via de website www.stoptober.nl en de gratis Stoptober app downloaden. De Stoptober camper rijdt op dit moment door heel Nederland en komt op drukke pleinen en markten. Deskundigen geven informatie aan voorbijgangers over het stoppen met roken en over Stoptober.

 

Stoptober is een initiatief van KWF, het Longfonds, de Hartstichting, Gezondheidsfondsen voor Rookvrij en het Ministerie van VWS.