Hockeymannen effectief tegen Lelystad: 3-0

voorhout n Na de eerste winstpartij speelden de mannen opnieuw thuis. Deze keer was Lelystad de tegenstander. Voorhout won met een solide partij en heeft nu na 2 wedstrijden 6 punten.

Beide teams waren elkaar in het eerste kwart aan het aftasten. Na dertien minuten kreeg Voorhout een strafcorner. Met een fantastische sleep trof Luis van Paridon de bal het net onder de lat en scoorde de 1-0. Hij herhaalde dit kunststukje in het tweede kwart en de mannen uit Voorhout gingen met een 2-0 voorsprong het derde kwart in. Voorhout speelde verzorgd hockey en liet zich niet uit de tent lokken door de mannen uit Lelystad. Aan het einde van het derde kwart kreeg Voorhout de ultieme kans om de voorsprong uit te breiden. Timo van Katwijk werd in de cirkel gevloerd en een strafbal was de enige optie. Elie Kiabokulua plaatste de bal naast het doel, maar maakte zijn fout een minuut later weer goed door een strafcorner te forceren. Louis van Paridon scoorde opnieuw uit de strafcorner en bracht de score op 3-0. Het laatste kwart werd goed uitgespeeld door Voorhout met Sebastiaan van der Tas als betrouwbare sluitpost.

De mannen uit Voorhout maakten een goede indruk en de hoop is dat zij deze reeks kunnen voort zetten.

Ruime overwinning Ter Leede voetbalvrouwen

sassenheim n In een matige wedstrijden hebben de Ter Leede Vrouwen ook hun derde bekerwedstrijd in winst omgezet. Op een zonovergoten sportpark Hoge Land werd CVV Berkel met 5-1 verslagen. Beide ploegen waren al geplaatst voor de knock out fase en alleen de poule winst was inzet van deze wedstrijd.

Berkel leek vastberaden om het de hoger spelende tegenstander uit Sassenheim moeilijk te maken en trok direct na het begin signaal fel ten aanval. Ter Leede stond onder druk en mede door het gehaaste en onnauwkeurige passing konden zij hier moeilijk onder uit spelen. Het was dan ook Berkel dat nu ruim een kwartier brutaal de leiding nam. Verblind door de zon taxeerde Ter Leede goalie Romy Dalebout een hoge voorzet van de linkerkant verkeerd in en verdween deze direct hoog in het doel. Deze treffer had wel een schrikreactie bij Ter Leede tot gevolg, vanaf dit moment ging het tempo omhoog en was het Berkel dat veroordeeld was tot tegenhouden. Nog voor de rust konden achtereenvolgens Romy van Beelen en Nina de Letter de score in Sassenheims voordeel omzetten. Na rust was de tegenstand van Berkel nog minimaal.

De pijp was leeg bij de dames uit Lansingerland, zonder veel inspanningen kon Ter Leede, via doelpunten van Noelle Opdam, Nina de Letter en Sara Kost , uitlopen naar de uiteindelijke eindstand van 5-1.

Het spel van de Sassenheimse vrouwen oogt goed maar er wordt toch te vaak balverlies geleden omdat de passing niet zorgvuldig is. Komende week zal hier zeker aan gewerkt gaan worden om optimaal aan de competitie start te verschijnen in Haarlem tegen DSS.