Afbeelding
Foto:

Pitjes groeien uit tot joekels

Warmond n De kinderen van de Protestantse Gemeente Warmond kregen vorig jaar zonnebloempitten thuisbezorgd. Het was midden in de coronatijd een teken van hoop op betere tijden.

Er werd een wedstrijd aan vastgeknoopt: wie van de 35 kinderen die meededen zou aan het einde van de zomer de hoogste bloem hebben? Maar het was een slechte zomer voor zonnebloemen: te veel regen, te weinig zon en wat erger is: veel te veel slakken… Uiteindelijk zijn er toch wat zonnebloemen echt groot gegroeid. De langste èn de op een na langste stonden bij Siem van der Geest in de tuin. De derde prijs was voor Daniël de Boer. Beide kregen een boek als prijs. Op de foto Siem (met Lumée en Eva) bij de winnende zonnebloem.


Bollenactie 2021 van de scouts

Voorhout n De scouts van Scouting Boerhaavegroep lopen zaterdag 2 oktober weer langs de Voorhoutse deuren met bloembollen.

Tussen 10.00 uur en 15.00 uur gaan de jeugdleden op pad en verkopen tulpen, narcissen, blauwe druifjes en dwergtulpen.

Zo vlak voor de winter is het een perfect moment om de bollen te planten. Met een beetje geluk staan de tuinen er in het voorjaar van 2022 weer kleurrijk bij. Bovendien draagt de opbrengst van de actie mede bij aan het voortbestaan van de vereniging.

De zakjes bloembollen kosten 3 euro per stuk en vier zakjes kosten een tientje. Pinnen is ook mogelijk met een QR-code.