Mike Bekooij in actie tijdens de wedstrijd tegen Ajax in september 2020 | Foto: archief, OP, Rob van Vliet. Foto: Orange Pictures/ Rob van Vliet

Opnieuw verlies tegen Ajax

voetbal n Voor de vierde maal wint Ajax thuis van Ter Leede en daar zag het in het begin toch echt niet naar uit.

Ter Leede begon met uitstekend veldspel en de vlotte combinaties met Thijs Haarman op links, leverde prachtige kansen op en een vroege treffer van Melvin van Stijn. Lang kan Ter Leede niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later is Michel van Aggele er al vandoor om de gelijkmaker achter Mark de Vries te deponeren.

Een nieuwe kans dient zich in de negende minuut alweer aan, maar treft helaas geen doel. Vanaf de 20e minuut komt Ajax wat meer in zijn spel. In de dertigste minuut verricht Mark een mooie redding na een schot en meteen daarna mag Tomas een vrije trap nemen. Het vervolg is al geschetst en door de boogbal staat Ajax geheel tegen de verhouding in met 2-1 voor.

Na een derde corner krijgt Bart een kans als de bal dood in de doelmond ligt, maar doelman Deen brengt redding en dat doet hij drie minuten later weer als hij de bal net aan bij de eerste paal weet te bemachtigen. Ook de volgende twee aanvallen van Ter Leede leveren niks op.

Na de rust komt Mike Bekooy erin voor Noah Marti en ook trainer Detlef le Grand heeft ingegrepen. Stany Dankerlui is in de kleedkamer achtergebleven, ex-Noordwijker Luuk Slegt neemt zijn positie in en Xamm Flemming komt erin. Daarmee is het gevaar Thijs Haarman grotendeels bezworen en Ter Leede krijgt onmiddellijk een tegenvaller te verwerken als Moussa Annouar al in de 47e minuut in de korte hoek de 3-1 weet te scoren.

Ondanks een aantal andere wissels, Stijn van Biezen voor Bart, Feyo Glim voor Mounir weet Ter Leede het doel niet meer te vinden, dit in tegenstelling tot Ajax dat door Jip Bartels in de 88e minuut nog op 4-1 komt.

Komende week nieuwe kansen. Komende woensdag de KNVB-bekerwedstrijd uit tegen de Gorinchemse zondagderdedivisionist Unitas en daarna thuis tegen Staphorst.