Basiscursus Android Tablet

Warmond n Seniorweb start op maandag 11 oktober met de basiscursus Android tablet in de bibliotheek in Warmond. Heb je een Android tablet en wil je beter weten hoe je tablet werkt? Dan is deze cursus perfect om de mogelijkheden te ontdekken en om te leren hoe je de tablet gebruikt.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten in de bibliotheek in Warmond: maandag 11, 18, 25 oktober en 1 november van 14.00 uur tot 16.00 uur. Met slechts zes deelnemers per cursus is er voldoende ruimte voor vragen en aandacht. Voor de cursus nemen deelnemers hun eigen Android tablet mee.


De kosten voor de basiscursus zijn 35 euro voor leden van de Bibliotheek Bollenstreek en/of Seniorweb en  40 euro voor niet-leden. Deelname kan in alle vestigingen aan de balie van de Bibliotheek Bollenstreek geregeld worden en ook via de website www.bibliotheekbollenstreek.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over deze en andere cursussen.


Heb je een andere digitale vraag? Kom dan naar het gratis digitale inloopspreekuur. In de bibliotheek van Warmond vindt dit spreekuur iedere woensdag plaats van 13.00 tot 15.00 uur. 


Digitale handwerk ideeën door Seniorweb

Voorhout n De Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Voorhout, biedt in samenwerking met Seniorweb de workshop Digitale handwerk ideeën, op dinsdag 12 oktober van 14.15 tot 16.15 uur. Handwerk je graag en ben je op zoek naar digitale ideeën of ontwerpen? In deze workshop worden ideeën aan de hand gedaan waar je kan zoeken op Internet. Ook Pinterest wordt besproken. Wat is Pinterest en hoe moet je daar zoeken en vinden? Voor deze workshop nemen cursisten hun eigen tablet of iPad mee. 

De kosten voor deze workshop zijn 7,50 euro voor leden van de Bibliotheek Bollenstreek en/of Seniorweb en 10 eurovoor niet-leden. Deelname kan in alle vestigingen aan de balie van de Bibliotheek Bollenstreek geregeld worden en ook via de website www.bibliotheekbollenstreek.nl.


Heb je een andere digitale vraag? Kom dan naar het gratis digitale inloopspreekuur. In de bibliotheek van Voorhout vindt dit spreekuur iedere dinsdag plaats van 10.00 tot 12.00 uur. 


Klik & Tik: Internetcursus voor beginners

Sassenheim n De Bibliotheek Bollenstreek vindt het belangrijk dat mensen zich kunnen redden in de wereld waarin internet een steeds grotere rol speelt, en biedt daarom verschillende cursussen aan om de computervaardigheden te verbeteren.

Het internet is voor iedereen. Wil je starten met internet, maar weet je niet goed hoe dat werkt? Volg dan de basiscursus internet van Klik & Tik in de Bibliotheek van Sassenheim. Stap voor stap ga je het internet op en ontdek je hoe dit werkt. De cursus bestaat uit vijf lessen en start op dinsdag 12 oktober van 10.00 tot 12.00 uur.


Tijdens de cursus leer je onder andere informatie zoeken en vinden op internet, zoeken met Google, een reis plannen met openbaar vervoer, informatie opzoeken over jouw hobby’s. De cursusdata zijn 12, 19, 26 oktober, 2 en 9 november. Deelname kost 15 euro voor leden en 20 euro voor niet-leden. Aanmelden kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl of in de bibliotheek bij een van onze medewerkers.


Mooie en bijzondere verhalen aan Verhalentafel

Sassenheim n In de Week van de Ontmoeting start Welzijn Teylingen met het nieuwe initiatief: Verhalentafels. Kleine groepjes kunnen onder begeleiding leuke, mooie, grappige of bijzondere verhalen aan elkaar vertellen. Verhalen die herkenbaar zijn. De eerste verhalentafel start op woensdagmiddag 6 oktober in Sassembourg, Sassenheim. 

Met maximaal acht deelnemers is het de bedoeling om de komende zes weken iedere woensdagmiddag bij elkaar te komen van 13.30 tot 16.00 uur. Iedereen tussen de 25 en 85 jaar is welkom om aan te schuiven bij de verhalentafel en deelname is gratis.


In de Week van de Ontmoeting (30 september – 7 oktober) staat verbinding en elkaar ontmoeten centraal. Mensen ontmoeten, samen praten en lachen, lekker bezig zijn of bewegen. Daar wordt iedereen blij van. Met de verhalentafel kun je nieuwe mensen uit de omgeving op heel leuke manier ontmoeten. 


Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de verhalentafel bij Welzijn Teylingen. Stuur een e-mail naar info@welzijnteylingen.nl of neem telefonisch contact op via 0252- 231805. Bij Welzijn Teylingen wordt er met je meegedacht, over hoe jij vorm kunt geven aan je wens(en), hoe je hierbij ondersteund kan worden.