Zin in het alledaagse?

Warmond n Op 22 september verscheen 'Zin in het alledaagse. De kunst om ons leven betekenis te geven' van Peter Henk Steenhuis bij Uitgeverij Ten Have. Op woensdag 27 oktober spreekt Steenhuis in Boekhandel Boek Kado Enzo (Dorpsstraat 106) over zijn boek. En hij interviewt inwoners uit Warmond en omgeving: Margreet van Schiet en Catja de Rijk. De gesprekken beginnen om 19.00 uur.

Hoe maak je zin in het leven van alledag? Drie jaar geleden begon journalist Steenhuis met die vraag de rubriek ‘Zin in het alledaagse’ in dagblad Trouw. Deze gesprekken komen nu gebundeld uit in het gelijknamige boek. Zin in het alledaagse bevat gesprekken met gewone, maar altijd bijzondere Nederlanders over hoe zij hun leven betekenis geven. Peter Henk Steenhuis sprak met hen niet over zingeving in theoretische zin, maar verzamelde verhalen over de manier waarop zij zin doen, maken, elke dag opnieuw. 


Zo is Margreet van Schie iemand met een hoofd vol ideeën, die dagelijks zwemt om de wereld even tot stilstand te laten komen: "Op het moment dat ik me laat vallen, echt ga zwemmen, ben ik alleen met het donkere water. (…) Deze vorm van alleen-zijn, die niets met eenzaamheid te maken heeft, geeft me innerlijke rust, kracht, zodat ik me verbonden voel met alles". Ook interviewt Steenhuis Catja de Rijk, die op een ongekend beeldende manier kan vertellen over een bijna-dood-ervaring. 


Boswachter Arjan op bezoek

Sassenheim n Arjan Postma, de bekendste boswachter in Nederland opent de kinderboekenweek bij Boekhandel Wagner op woensdag 6 oktober. Vanaf 15.00 uur is er een Meet en Greet met Arjan. Jong en oud kunnen aan hem vragen stellen en met hem in gesprek gaan. 


Op woensdag 13 oktober geeft Juf Marit May om 15.00 uur een workshop ‘Kunstenaar worden'. Samen met Juf Marit gaan de kinderen (vanaf 6 jaar) een prachtig schilderij maken. De toegang is gratis, aanmelden is wel verplicht. 

Op zaterdag 16 oktober geeft Justin Vink een workshop ‘Word de sterkste magneet op aarde', een workshop persoonlijke ontwikkeling voor kinderen vanaf 8 jaar. Ook deze workshop is gratis. Aanmelden kan in de winkel of via www.boekhandelwagner.nl/activiteiten.