Esther Groenenberg en band brengen de jaren '70 muzikaal tot leven. | Foto: pr.
Esther Groenenberg en band brengen de jaren '70 muzikaal tot leven. | Foto: pr. Foto: pr.

Esther Groenenberg gaat 'Back to the Garden'

Sassenheim n Een ode aan de vrouwelijke singer songwriters uit de jaren zeventig is de nieuwe voorstelling van zangeres, pianiste en songwriter Esther Groenenberg. In de show 'Back to the Garden' brengt de Zwolse muzikante een ode aan de vrouwelijke singer songwriters uit de jaren zeventig. De voorstelling is op vrijdag 8 oktober om 20.15 uur te zien in Theater 't Onderdak.

Esther Groenenberg zingt en speelt piano en wordt vergezeld door zingende muzikanten Bauke Bakker op drums, Dirk Schreuders op basgitaar (beide bekend van de band Her Majesty en hun succesvolle ode aan Crosby, Stills, Nash & Young) en Bas Schouten op gitaar. Dankzij de zangstemmen van haar driekoppige band is er ruimte genoeg voor veel meerstemmigheid en krijgen ook mannelijke iconen als James Taylor, Kris Kristofferson en Graham Nash een plek in dit programma. Ook komen liedjes van artiesten als Carly Simon ('You're so vain'), Janis Ian ('At seventeen'), Carole King, Joni Mitchell en Chi Coltrane ('Go like Elijah') voorbij. 

Esther vertelt achtergronden bij de liedjes en vertelt daarnaast ook een persoonlijk verhaal. Ze toerde door het land met haar eigen Nederlandstalige luisterliedjes en bracht drie platen uit. 

Kaarten kosten 19 euro en zijn verkrijgbaar via www.hetonderdak.nl/voorstellingen..