Duizenden leerlingen van tweetalige scholen gingen vorige week naar een basisschool om een les in een andere taal te geven in het kader van de Europese Dag van de Talen.| Foto: pr.
Duizenden leerlingen van tweetalige scholen gingen vorige week naar een basisschool om een les in een andere taal te geven in het kader van de Europese Dag van de Talen.| Foto: pr. Foto: pr.

Voor de klas

Sassenheim n Interessant, grappig en sommige dingen waren lastig”, zo reageerden leerlingen, die op de Dag van de Talen les kregen in Engels, Duits of Frans. Leerlingen van de tweede klas tweetalig onderwijs van het Rijnlands Lyceum Sassenheim maakten hen op 27 september spelenderwijs wegwijs in deze talen. In totaal gingen 50 leerlingen naar acht groepen 8 in de regio en als het mogelijk was bezochten zij daarbij hun oude basisschool. "Het enthousiasme van de leerlingen op de basisschool, maar ook van onze eigen leerlingen, is zo leuk om te ervaren," vertelt Ellen Berkhout, coördinator tweetalig onderwijs. "Per klas begeleidden vijf tweedeklassers een spelletje met de hulp van een vijfdeklasser van het tweetalig vwo en een taaldocent. Je ziet hoe ver onze eigen leerlingen al zijn in hun beheersing van de talen en hoe leergierig groep 8-leerlingen zijn. We deden kwartet in het Frans, speelden memory in het Duits, bingo, pictionary, domino en ganzenbord in het Engels."