De groep die na drie weken de meeste kilometers aflegt van alle deelnemende scholen wint daarnaast een verrassingspakket. | Foto: pr.
De groep die na drie weken de meeste kilometers aflegt van alle deelnemende scholen wint daarnaast een verrassingspakket. | Foto: pr. Foto: pr.

Scholen strijden in Kilometervreters

Sassenheim n Met het monteren van een kilometerteller op de fiets van alle kinderen van de groepen 5 en 6 is een start gemaakt met de campagne ‘Kilometervreters’. Het Sterrenwerk neemt het de komende drie weken op tegen de Willibrordschool in Lisse en basisschool Zeehonk/Wakersduin in Noordwijk. 

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert deze actie. Kinderen worden uitgedaagd om in hun thuissituatie zoveel mogelijk kilometers te fietsen. Hierdoor doen ze meer verkeerservaring op en wordt de fietsvaardigheid verbeterd. Door bij alle leerlingen een eigen kilometerteller op hun fiets te plaatsen en door met een competitie-element en beloningen te werken, wordt gestimuleerd om zoveel mogelijk fietskilometers te maken. Twee vrijwilligers van VVN waren samen met een aantal hulpouders aanwezig op school om de kinderen wat meer te vertellen over het verkeer. Elke week wordt in de klassen bijgehouden hoeveel kilometers er gereden zijn. Bij het behalen van een bepaald aantal kilometers verdienen de deelnemende kinderen een bonusvlag. Daarnaast krijgen zij een beloning van de juf. Hoe meer kilometers er gefietst zijn, hoe meer bonusvlaggen. Er zijn er drie te behalen. De groep die na drie weken de meeste kilometers aflegt van alle deelnemende scholen wint daarnaast een verrassingspakket.