Tijs Maas in de aanval. | Foto: pr.
Tijs Maas in de aanval. | Foto: pr. Foto: pr./Ilona Zwaan

Waterpoloërs ZVS starten competitie met grote overwinning

Sassenheim • De waterpoloërs van Zwemvereniging Sassenheim trappen het seizoen op zaterdagavond 2 oktober af met een score van 17 – 6 tegen de Vennen.

De wedstrijd begon moeizaam voor Sassenheim door een flinke fysieke pressing van de tegenpartij. Na een partje toonde het scorebord een stand van 1 – 2. Gelukkig wisten de heren zich snel te herpakken. “De thuisploeg bleef goed bewegen en de Vennen konden het hoge tempo steeds vaker niet bijbenen,” vertelt trainer en coach Geert Lambers. Dit resulteerde in maar liefst acht doelpunten op een rij voor Sassenheim.

De tegenpartij had veel moeite om gaten te vinden in zone, geleid door doelman Gerrit Versluijs. In het vervolg van de wedstrijd konden de heren rustig doorwisselen en wisten bijna alle mannen een doelpunt op hun naam te zetten. Tevreden kijkt heren 1 terug op een uitslag van 17 – 6. Deze aftrap belooft wat voor komend seizoen.

Vorig jaar kampioen

Het is alweer anderhalf jaar geleden dat de jonge ploeg van Geert Lambers het kampioenschap behaalde en mocht doorstromen naar de tweede klasse bond. Vorig jaar werd het seizoen al na twee wedstrijden zonder publiek stilgelegd door corona, dus de Sassemse heren zijn extra gebrand op een goed resultaat.

Ter Leede naar ruime overwinning

Sassenheim n Om de sfeer te verhogen tijdens de thuiswedstrijden van de vrouwen zijn er een aantal grote banners gemaakt die bij elke thuiswedstrijd achter het doel zullen worden opgehangen. Deze banners gaven de speelsters inspiratie tot het spelen van een goede wedstrijd.

FC Woezik uit het Gelderse Wychem werd het slachtoffer van een gedreven spelend Ter Leede. Vanaf de eerste minuut werden de bezoekers vastgezet en moesten alle zeilen worden bijgezet om een vroege voorsprong voor Ter Leede te voorkomen. Er was echter geen houden aan voor Woezik en binnen 10 minuten stond de 2-0 voorsprong op het bord via Nina de Letter en Sara Kost. Woezik plooide massaal terug en probeerde hiermee het aanvalsspel van Ter Leede te ontregelen, Doelvrouw Nora Arentsen vertolkte de gehele wedstrijd een heldenrol in het doel van Woezik door schier onhoudbare ballen uit haar doel te houden. Voor de rust moest zij toch nog twee keer de gang naar het net maken. Lizzy Mastemaker en Justine Jansen scoorden., waarbij de laatste direct uit een hoekschop bijzonder zwaar was.

Ook de tweede helft was bijzonder eenzijdig. Ter Leede fel in de aanval en Woezik ver teruggetrokken op de eigen helft. Via opnieuw Nina de Letter, Justine Jansen en Romy van Beelen liep Ter Leede uit naar een 7-0 voorsprong. Ter Leede liet in de loop van de tweede helft de teugels wel wat vieren zodat de 7-0 ook de eindstand werd.

The Bassets doet zichzelf te kort

Sassenheim n De rugbyers van The Bassets hebben zichzelf in Castricum te kort gedaan. Zij gingen daar met 34-12 hard onderuit.

The Bassets was deze week voor het eerst compleet, waardoor de spelers nog aan elkaar moesten wennen. De individuele klasse is er, maar het team is nog geen team. Toch kwamen de Sassenheimers even op voorsprong, door Max Theunissen en Lucas Overtoom, 0-7. Daarna kwam Castricum op stoom en ging langszij, 12-7. Toen er tweemaal een tien minuten strafbank en een rode kaart aan The Bassets kant werd uitgedeeld leek er geen houden meer aan. The Bassets creëerde wel kansen, maar waren in de afwerking te gehaast en slordig met de bal. Met een einduitslag van 34 -12 stapte The Bassets van het veld. Ze hebben nu een week de tijd om elkaar beter te leren kennen, want volgende week zaterdag komt runner-up Haarlem in Sassenheim op bezoek. Dit team, dat hoofdzakelijk bestaat uit buitenlandse gast spelers, zal het The Bassets meer dan lastig gaan maken.

Max Theunissen wordt het leven zuur gemaakt. | Fot: pr.