Uniek jazzconcert Rob Agerbeek

Warmond n Het Rob Agerbeek Trio geeft samen met zangeres Luca Warmer op vrijdag 12 november een concert in Het Trefpunt (Herenweg 80).

Medio november is de release van het nieuwste album van jazzpianist Rob Agerbeek en zijn trio met contrabassist Erik Albjerg en sessiedrummer Tjeerd Klapwijk. Dit is de aanleiding tot een reeks van concerten dit seizoen op diverse podia in Nederland.     

Rob Agerbeek (1937) begint met pianospelen in 1954 en rolt door zijn bijzonder talent van de ene jazzformatie in de andere. Hij speelt in de beginjaren boogiewoogie, maar ook vele andere stijlen van jazz in de ‘Peggy Miller Band’, ‘The Diamond Five’, het ‘Don Byas Quartet’ en de ‘Dutch Swing College Band’. Agerbeek speelde jaarlijks op het North Sea Jazzfestival en begeleidde Amerikaanse topsaxofonisten zoals Ben Webster, Hank Mobley, Dexter Gordon en Johnny Griffin.

Zangeres Luca Warmer (1994) is geboren in Delft. Op haar tiende begon zij met altsax maar rond haar twaalfde wilde zij gaan zingen; zo gepassioneerd en vrij als Nina Simone, Rachelle Ferrel en Carmen McRae. Zij zong al in het koor van The Kyteman Orchestra en op festivals met hiphop formaties en de funkband ‘Liquid Sun Orchestra'. Warmer is afgelopen zomer met lof afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.


Kaartverkoop via www.theaterhettrefpunt.nl.


Lezing: Wie was Maria Magdalena?

Sassenheim n De Commissie Vorming & Toerusting van de Raad van Kerken organiseert op maandag 18 oktober een avond rond de Bijbelse figuur van Maria Magdalena. Ze is minder bekend dan Maria, de moeder van Jezus. Toch staat ze ook nu nog volop in de belangstelling. Zo is er in het museum Catharijnenconvent in Utrecht op dit moment een tijdelijke tentoonstelling aan haar gewijd, waar de verschillende facetten van haar leven worden belicht. Nel Hogervorst-van Kampen gaat maandag 18 oktober nader in op deze bijzondere vrouw. Wat staat er over haar in de Bijbel en welke beelden zijn er door de tijd heen over haar ontstaan? De lezing is in de Julianakerk (Julianalaan 6) en begint om 20.00 uur. Vooraf aanmelden is verplicht via aanmeldenjulianakerk@gmail.com. De toegang bedraagt 3 euro.