Onveilige Hortuslaan

Sassenheim n B&W gaat kijken naar een tijdelijke maatregel voor de onveilige verkeerssituatie bij het kruispunt Hortuslaan/Hoofdstraat. Deze wordt dan voor de zomer van 2022 uitgevoerd.

De uiteindelijke herinrichting van het kruispunt wacht op de Centrumvisie, maar dat kan nog even duren. CDA-raadslid Sybrinne de Vries bracht het de afgelopen maanden in de raadscommissie Ruimte steeds aan de orde. In contact met inwoners vernam zij namelijk dat het hele gebiedje ontzettend gevaarlijk is. In de afgelopen raadscommissie kreeg zij uiteindelijk van wethouder Heleen Hooij de toezegging. De wethouder, raadsleden, politie en ambtenaren gaan ter plekke kijken wat vooraf aan de Centrumvisie gedaan kan worden aan tijdelijke maatregelen om het kruispunt veiliger te maken. Dit moet leiden tot een praktische uit te voeren plan voor de Kerst, dat dan voor de komende zomer zijn uitvoering zal vinden. De wethouder gaf aan dat sneller niet mogelijk zal zijn; tijdelijke maatregelen zijn moeilijk in te voeren. (NK)


Kruispunt afgesloten

Warmond n Het hele kruispunt N444 - Abtspoelweg - Oranje Nassaulaan is vanaf zaterdag 16 oktober 4.00 uur tot en met maandagochtend 18 oktober 5.00 uur afgesloten voor verkeer vanwege werkzaamheden aan de Warmonderherkbrug. Auto's worden omgeleid via de Warmonderweg - Geversstraat - Rijnzichtweg - A44 en vice versa. Ook voor fietsers en voetgangers is er geen doorgang mogelijk. Tijdens de werkzaamheden wordt onder andere de tijdelijke fiets/voetgangersbrug over het Poelmeer op z'n plek gelegd. Ook worden de verkeersregelinstallatie en alle verkeerslichten verwijderd. Deze worden vervangen aan het eind van het werk door een nieuwe installatie met nieuwe verkeerslichten.