De nieuwe leerlingenraad van de Avonturier bestaat uit Nena en Senna uit groep 5, Julia en River uit groep 6, Alexander en Yenthe uit groep 7 en Jack N. en Jentl uit groep 8. | Foto: pr.
De nieuwe leerlingenraad van de Avonturier bestaat uit Nena en Senna uit groep 5, Julia en River uit groep 6, Alexander en Yenthe uit groep 7 en Jack N. en Jentl uit groep 8. | Foto: pr. Foto: pr.

Avonturier duikt in Boekenweek

Voorhout n Bij basisschool de Avonturier werd de Kinderboekenweek vorige week geopend door burgemeester Carla Breuer. Zij las voor uit het prentenboek ' Over een hondje dat tegen de broek van de burgemeester plaste'.

Maar voordat de burgemeester aan het boek begon, mocht ze eerst nog vragen van de leerlingen beantwoorden. Want hoe is het eigenlijk om burgemeester te zijn? En wat doe je dan de hele dag? Een leuk vraaggesprek, passend in het boekenweekthema: Worden wat je wil.

Vervolgens mocht de hoofdgast ook een lintje doorknippen, en daarmee het nieuwe kleine podium in de basisschool onthullen. Tot slot werden alle nieuwe leerlingen in de leerlingenraad beƫindigd, en werden de prijzen van het zomerlezen uitgereikt.


De Kinderboeken week duurt nog tot en met 17 oktober.