Afbeelding
Foto: pr.

Donatie voor 't Onderdak

Sassenheim n Theater 't Onderdak heeft 800 euro ontvangen van Kringloop Herenstraat 63 uit Voorhout voor de aanschaf van een mobiel folderrek.

Het theater is sinds kort weer open, en bestaat dankzij een team van enthousiaste vrijwilligers. Zij kwamen er bij het binnenstromen van posters en flyers van de voorstellingen en films tot de ontdekking dat het mobiele folderrek na 20 jaar trouwe dienst helaas kapot was. Voor de flyerrekjes voor de A5 flyers gold jammer genoeg hetzelfde: ook deze zijn niet meer bruikbaar. Daarom vroeg het theater aan de Kringloopwinkel Voorhout om een bijdrage in de kosten. Op vrijdag 8 oktober overhandigden Annelies Simonis en Jos Alkemade van de Kringloop de cheque aan theatervrijwilligers Anja en Evert Ruikes.                  


Printen in de bibliotheek

Teylingen n Het is voortaan mogelijk om vanaf een eigen laptop, tablet of smartphone bestanden in de bibliotheken te printen. Dit kan vanuit huis of vanaf een andere locatie. Via de website Biebprinten.nl kan gemakkelijk een printopdracht worden geüpload en vervolgens worden geprint bij een bibliotheek in de buurt. Printopdrachten kunnen eenvoudig betaald worden met een bibliotheekpas of bankpas en kosten voor een A4-formaat zwart-witprint 10 eurocent of voor een A4-formaat kleurenprint 50 eurocent. Zowel leden als niet-leden kunnen gebruik maken van BiebPrinten. Printen kan tijdens de openingstijden van de bibliotheek, die zijn terug te vinden op www.bibliotheekbollenstreek.nl/openingstijden.


Hét moment dat alles veranderde

Sassenheim n Schrijfster Monique Bons geeft op vrijdag 29 oktober om 11.00 uur een lezing over haar boek 'Krachtige vrouwen, prachtige vrouwen' bij Boekhandel Wagner. 17 Inspirerende vrouwen vertellen over dat ene moment waarop hun leven voorgoed veranderde. Wat doe je als jouw ex je kinderen heeft ontvoerd naar het buitenland? Waarom is het zo moeilijk om je leven weer op te pakken na de tsunami? Ondanks alles wat zij meemaakten, vonden deze vrouwen de moed om de brokstukken van hun leven weer aan elkaar te lijmen. De toegang bedraagt 3,50 euro.