Afbeelding
Foto: pr.

Foreholte wint punt tegen ZAP

Voorhout n De handbaldames van Foreholte hebben aan de uitwedstrijd tegen ZAP een punt overhouden. Tijdens de laatste competitiewedstrijd in 2019 was dit een gelijkopgaande strijd geweest, en opnieuw waren beide teams aan elkaar gewaagd. Vanaf eerste minuut was ZAP gebrand op winst en speelde op het randje. Na een achterstand van drie punten kwam Foreholte door goed samenwerken en bewegen in de aanval weer langszij. Met de rust was het 13-14. Het was de wedstrijd van de gemiste kansen. Er werd op de beslissende momenten niet scherp afgemaakt en ZAP maakte daar gebruik van. Met nog vijf minuten te spelen hadden de dames van Foreholte een voorsprong van twee punten. Balverlies en tijdspel gaven ZAP de kans om nog gelijk te maken, en zo de eindstand op 26-26 te bepalen. 


The Bassets verliest weer

Sassenheim n De rugbyers van The Bassets delfde in eigen huis het onderspit tegen runner-up Haarlem. Het gepromoveerde Haarlem verrast vriend en vijand en staat na de winst op The Bassets fier boven aan in de landelijke Ere-klasse. Haarlem heeft zich op bijna alle posities versterkt met buitenlandse gastspelers en juist die maken het verschil. Zo ook tegen The Bassets, al hielde die het in de eerste helft uitstekend bij. De ruststand van 3-12 was niet echt iets waarover de Sassenheimers zich zorgen hoefden te maken. The Bassets vocht voor wat zij waard was, maar jammerlijk bleef score uit. Haarlem rook bloed en vond gaten in de Sassenheimse defensie. Daarmee liep de score aan Haarlem kant op naar 8-29.


Judoka's naar NK

Regio n Drie judoka's van Judoteam Bollenstreek hebben zich geplaatst voor het NK onder 15 jaar, dat op 30 oktober wordt gehouden in Leek.


Tim van Steijn wist knap derde te worden in zijn categorie. Door het brons plaatste hij zich voor zijn eerste NK. Madelief Post en Anna Warmerdam kwamen ook een NK-ticket bemachtigen. Voor Madelief Post werd dat een makkelijke middag. In haar categorie vielen een aantal meiden uit, waardoor ze automatisch geplaatst is voor het nationaal kampioenschap. Anna Warmerdam mocht wel aan de bak en moest flink knokken ook. Twee keer winst en twee keer verlies gaven haar recht op de derde plek op het podium en dus toegang tot het NK. "De komende weken zullen we ons gedegen gaan voorbereiden. Hier en daar wat kleine veranderingen in tactiek zal het verschil moeten gaan maken op de judomat,"aldus een zeer tevreden coach Wijnand Marks.