Waterpoloërs pakken winst in Rotterdam

Sassenheim n De waterpoloërs van Zwemvereniging Sassenheim speelden zaterdag 9 oktober uit bij Z&PC Rotterdam. Dit resulteerde in een overwinning van 7-10.

Vooral in de eerste periode maakte de Sassemse jonge ploeg het verschil. Met snelle counters werden de Rotterdammers al op een 1-4 achterstand gezet. De tegenpartij had grote moeite met de zoneverdediging waarin weinig weggeven werd. In het vervolg probeerde Rotterdam met stevig spel de ploeg uit de Bollenstreek te ontregelen, maar dichter bij een verschil van twee doelpunten kwam het niet.

Het laatste deel van de wedstrijd was het doorbijten voor de Sassemse heren. Gelukkig kwam de zege geen moment in gevaar. Coach en trainer Geert Lambers was na afloop ook dik tevreden: “We hebben nu zes punten uit twee wedstrijden. Ons zelfvertrouwen groeit, de mannen pikken het hoge niveau snel op. Onze doelstelling is en blijft handhaven.”

Rode kaart nekt ambities Ter Leede in topper

Sassenheim n Ter Leede kon na nog geen twintig minuten spelen het strijdplan tegen Sparta Nijkerk overboord gooien. Door een rode kaart stond de thuisploeg al snel met tien man, waarna de koploper een makkelijke middag had.

Ter Leede was voor de ontmoeting met Sparta Nijkerk nog ongeslagen op eigen veld. Dat zorgde er voor dat de verwachtingen hoog gespannen waren. Toch waren het de bezoekers die goed startte, en al in de achtste minuut moest Ter Leede de 0-1 incasseren. Toen Feyo Glim ook nog met rood kon inrukken, was het leed al niet meer te overzien. De 0-2 die volgde uit de gegeven penalty maakte het nog erger. Nijkerk dicteerde vervolgens het spel en kwam voor rust ook nog op 0-3 door een actie van Mike Ahrens.

Na rust probeerde Ter Leede de schade beperkt te houden. Het kon alleen niet voorkomen dat Sparta op 0-4 kwam. Gelukkig voor de Sassenheimers redden invallers Prijor en Van Stijn de eer door uit een assist voor de 1-4 te zorgen. Uiteindelijk kwamen ook de invallers van Sparta Nijkerk op het scoreformulier. Zij bepaalde de eindstand op 1-5.

Ter Leede staat na het verlies op de tiende plaats in de Derde Klasse. Op zaterdag 16 oktober moeten de Sassenheimers op bezoek bij VVOG, de nummer veertien. Zij staan slechts één punt achter Ter Leede.