Ter Leede komt goed terug in de wedstrijd, maar verliest uiteindelijk wel. | Foto: pr. Foto: pr.

Ter Leede onderuit

Sassenheim n Op sportpark Inschoten in Ede troffen DTS ‘35 en Ter Leede elkaar. Beide ploegen strijden al jaren mee in de hoogste regionen van de Topklasse en het zijn wedstrijden tussen twee ploegen die aanvallend spelen. Dit was weer niet anders en na een enerverende wedstrijd trok DTS 35 met 4-3 aan het langste eind.

Al vanaf het eerste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter Hooijer werd Ter Leede door het geroutineerde DTS ‘35 bestreden met haar eigen wapens. Direct werd druk gezet op de bal en Ter Leede was niet bij machte om de bal rond te spelen en moest het balbezit laten aan de positioneel zeer sterk spelende gastvrouwen. Ter Leede kon zich hier niet tegen wapenen en al na 5 minuten werd een bal door DTS ‘35 prachtig teruggelegd en kon de 1-0 worden aangetekend. Hierna veranderde het wedstrijdbeeld niet en de gastvrouwen uit Ede bleven de dominerende partij en Ter Leede bleef achter de feiten aanlopen. Nog voor de rust drukte het zeer sterk speldende middenveld van DTS ’35 haar stempel op de wedstrijd en via een fraaie aanval en een afstandsschot werd de 3-0 ruststand bereikt.

Na de rust waren de rollen omgedraaid. Al na 5 minuten wist Luna Knoester voor Ter Leede de 1-3 op het bord te brengen. DTS bleef hier stoïcijns onder en via de uitblinkende aanvoerster kwam DTS '35 op 4-1. Ook na deze tegenvaller bleef Ter Leede de aanval zoeken dit resulteerde in twee doelpunten van Romy van Beelen en Justine Jansen (4-3). Hierna kreeg Ter Leede nog wel mogelijkheden om een punt uit het vuur te slepen maar dit mocht niet meer lukken.