Koppel Sjoel Toernooi

Voorhout n Al drie jaar is het Koppel Sjoel toernooi van sjoelgilde de Blije Schijf en Sportcafé de Eijk een waar succes. Ook dit jaar hebben beide partijen de handen in elkaar geslagen om een gezellig toernooi neer te zetten.

Afgelopen jaren stond Sportcafé de Eijk stampvol met tientallen sjoelende deelnemers van de eerste Koppel Sjoel Toernooien. Onder genot van een hapje en een drankje gingen de koppels in toernooi verband de strijd aan met elkaar. Een gezellige avond wat zeker voor herhaling vatbaar is. 


Op vrijdag 29 oktober om 19.00 uur zal in Sportcafé de Eijk (Jacoba van Beierenweg 118a) het vierde Koppel Sjoel toernooi starten. De kosten voor deelname bedragen 10 euro per koppel. Inschrijven kan aan de bar van het sportcafé of via de mail: jeroensonja@online.nl of sjoelgilde@deblijeschijf.nl.. Er is een beperkt aantal koppels dat mee kan doen.


De 16de Sastival

Sassenheim n De 16de editie van Sastival is op zaterdag 30 oktober in Noordwijkerhout. Hét jaarlijkse jeugdorkestenfestival voor orkesten van Noord- en Zuid-Holland wordt georganiseerd door Christelijke Harmonievereniging Crescendo uit Sassenheim. 

Tijdens het SASTIVAL krijgen orkesten de kans zich van hun beste muzikale kant te laten zien. Een jury beoordeelt ieder optreden op basis van het aangegeven niveau. De dag staat bol van enthousiasme en muzikaliteit waarbij liefde voor de muziek het steeds weerkerend thema is. Het orkest met de meeste punten gaat met de wisselbeker naar huis. De optredens beginnen om 12.00 uur, en zijn in Teylingen College Leeuwenhorst (Langelaan 1) in Noordwijkerhout. De toegang is gratis.


Nestkastjes maken bij NOCK 

Warmond n Bij het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn (NOCK) kunnen kinderen op zondag 31 oktober een nestkastje maken. Tussen 14.00 en 16.00 uur mogen zij, onder begeleiding van volwassenen, zelf aan de slag om van hout een huisje te maken. Deze activiteit is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Er is hout voor 15 nestkastjes, en daarom is aanmelden verplicht: info@koudenhoornontdekken.nl. De kastjes kunnen desgewenst meegenomen worden voor 7,50 euro.