Afbeelding
Foto: pr.

Ganzenwei wil aanpak luizenpoep

Warmond n Een achttal bewoners van de Ganzenwei willen dat de gemeente enkele overlast geven bomen aanpakt. Maar de gemeente heeft het beleid dat niet wordt overgegaan tot rooien van alle overlast veroorzakende bomen, dit mede met het oog op de klimaatverandering. De bewoners hebben nu een brief aan de gemeenteraad gestuurd.

Door Nico Kuyt

Uit de bomen daalt een plakkerige substantie. De afvalbakken zijn niet meer om aan te pakken en ook de auto's moeten het ontgelden. De bewoners deden daarom in een eerste e-mail aan de gemeente het dringende verzoek deze Esdoorns en Lindebomen te verwijderen en indien nodig, te vervangen. Echter, het antwoord bekoorde de bewoners niet. De gemeente gaat namelijk niet over tot tot snoeien, waar het gaat om vallende bloemblaadjes, vruchten en dergelijke. "Een onderschatting van ons probleem", zo leest een vervolgmail die nu aan de gemeenteraad is gericht. "Het gaat niet om vallende bloemblaadjes of vruchten, maar luizenpoep, die overal in de straat op terechtkomt, met alle plakkerige narigheid van dien." 


Plakkerige poep

De schrijver is met zijn auto naar de wasstraat gereden, zo geeft hij aan, maar het verwijderen bleek niet eenvoudig. "Zelfs nadat ik zelf met een hogedrukspuit en daarna nog met een borstelspuit de auto heb behandeld, gevolgd door de feitelijke wasstraat, bleven er resten van de luizenpoep op de auto achter. Daar heb ik zelf nog met een sop en een spons voor moeten zorgen dat deze substantie verdween. De auto voelt, anders dan normaal, ook niet meer glad aan als deze net uit de wasstraat komt." De bewoners zijn daarom ernstig ongerust over deze overlast, die mogelijk ook zal leiden tot lakschade op de auto’s. "We kunnen dan ook niet uitsluiten dat we ons genoodzaakt zien de gemeente daarvoor aansprakelijk te stellen." 


Ondergaan

Dat de burger die overlast maar heeft te ondergaan, lijkt hen wat kort door de bocht. "We vragen echt niet ‘zomaar' om het verwijderen van deze bomen en daarbij komt dat we ook nog belasting betalen aan de gemeente." Zij blijven er bij dat een aanpak gekozen kan worden, waarbij op termijn al deze bomen vervangen worden door bomen die deze problemen niet veroorzaken. De mail staat als ingekomen stuk en 'ter afhandeling door B&W' op de agenda van de raadscommissie Ruimte van 23 november.


Maandelijks ondernemerscafé

Teylingen n Ondernemersvereniging Business Platform Teylingen (BPT) organiseert vanaf vrijdag 29 oktober maandelijks een ondernemerscafé. Op elke laatste vrijdag van de maand zijn alle ondernemers uit Teylingen – en de lokale bestuurders van Teylingen – tussen 17.00 en 19.00 uur van harte welkom bij Gebroeders WOP in Sassenheim.

Verbinden, kennismaken en ontmoeten. Dat is het uitgangspunt van het maandelijkse ondernemerscafé van BPT. “Alle ondernemers uit Teylingen nodigen wij uit om naar dit café te komen. Neem ook je bevriende ondernemers mee. De deuren staan deze middag open voor heel ondernemend Teylingen en de lokale bestuurders van onze gemeente”, aldus voorzitter Guy Seelen.

Net even anders

Dit ondernemerscafé is net even anders dan de andere events van BPT. Naast dat het om samenkomen en verbinden gaat tussen de BPT-leden wil de ondernemersvereniging alle ondernemers samenbrengen en daarmee het ondernemersklimaat laten floreren als nooit te voren. Juist nu moeten we de verbinding met elkaar aangaan en elkaar weten te vinden.


Het eerste café is op vrijdag 29 oktober en de volgende is op vrijdag 26 november. Gebroeders WOP in Sassenheim is de vaste uitvalsbasis voor dit gezellige samenkomen. Elke ondernemer uit Teylingen is - met partner - welkom en vooraf aanmelden is niet nodig. Kijk voor de overige data op https://www.businessplatformteylingen.nl/evenementen.