De tijd stond stil

Warmond n In de Matthiaskerk is op zaterdag 30 oktober is een Allerzielenviering met het thema 'De tijd stond stil'. Om 19.00 uur begint de woord- en communieviering, waarin men dierbare overledenen herdenkt. Er wordt stilgestaan bij de pijn van het verlies, tegelijkertijd is er ook troost door de verbindende kracht van de liefde. Aansluitend wordt met mooie rituelen op het kerkhof achter de kerk verder herdacht. Iedereen is van harte welkom.


Achtergronden bij het Requiem

Sassenheim n Voor menig gestorvenen klinkt het als laatste ode: het requiem. Ook op Allerzielen is het deze muziek die een belangrijke rol speelt in de gedachtenismis van alle overledenen. De oorsprong van dit muziekgenre gaat terug op de tiende eeuw en kreeg pas in de zestiende eeuw zijn uiteindelijke vorm. De tekst inspireerde componisten door de eeuwen heen. Maandag 25 oktober geeft Fabian Haggenburg een toelichting op het requiem. Hij is docent muziek en is al ruim dertig jaar dirigent in de St. Agatha in Lisse. Haggenburg vertelt niet alleen over het requiem, maar bezoekers luisteren ook naar verschillende composities en zingen zelf ook enkele onderdelen. Aanmelden is verplicht via aanmeldenjulianakerk@gmail.com. De kosten bedragen 3 euro. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Commissie Vorming & Toerusting van de Raad van Kerken Sassenheim.


Gezinsouders

Regio n Regio Holland Rijnland zoekt zorgprofessionals die in staat zijn om een specialistisch gezinshuis of een specialistische gezinsgerichte kleinschalige zorgvoorziening te realiseren. Op dinsdag 26 oktober organiseert de regio in samenwerking met zorgorganisatie Driestroom een informatieavond voor zorgprofessionals, van 19.30 tot 21.00 uur in Katwijk. Aanmelden via info@ondernemersgroepdriestroom.nl.