The Bassets ten onder in en tegen Den Haag

Sassenheim n De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim verloren van en in Den Haag/HRC met 36-20.

Vol goede moed werd aan deze wedstrijd begonnen, want The Bassets was voor het eerst dit seizoen op volle oorlogssterkte. Ondanks dat er aan Sassenheimse kant genoeg rugbykwaliteit aanwezig was, stond het collectief nog niet als een huis. Het hoge tempo hielden The Bassets goed bij maar het was toch HRC dat de lakens uitdeelde. Voor iedere meter werd keihard geknokt, dit kostte echter zoveel kracht waardoor The Bassets vaak in het nauw werd gedreven. Eenmaal in balbezit konden de Sassenheimers verschillende goede aanvallen opzetten waarbij ze ook tot scoren kwamen. Het was alleen te kort om een overwinning uit het  vuur te slepen. Bassets coach Katie Turnball was redelijk tevreden over het vertoonde spel en zij zag genoeg aanknopings- en verbeteringspunten om aankomend weekend ’t Gooi uit Naarden in Sassenheim te lijf te gaan.


Langeveld eindigt seizoen als derde in TCR Europe

Sassenheim n Een prachtig seizoen voor Niels Langeveld heeft erin geresulteerd dat hij derde algemeen is geëindigd in de eindstand en daarmee de beste Hyundai rijder is geworden uitkomend voor Sébastien Loeb Racing. Op Barcelona sloot de Sassenheimer af met een mooie zesde en vierde plaats. Daarnaast pakte Langeveld ook de titel om het Benelux kampioenschap.

Het Europees kampioenschap toerwagens ging voor het laatste raceweekend naar Barcelona, waar de focus voor Langeveld vooral lag op het heroveren van de derde plaats in het klassement. Langeveld kwalificeerde zich als zesde en had daarmee een goede uitgangspositie voor beide races. In de eerste race kwam Langeveld goed weg en lag al snel vijfde, maar was niet bij machte om de top aan te vallen en moest zelfs nog een plek toegeven waardoor hij als zesde over de meet kwam. 


In de tweede race kwam Langeveld minder weg maar hield de vijfde startplaats vast. Toch was de pace van Langeveld zichtbaar minder en hij moest daardoor zijn meerdere erkennen in een aantal concurrenten. Door straffen van andere deelnemers schoof Langeveld toch nog op naar de vierde plaats, waarmee hij dit weekend toch weer 53 punten bij elkaar racete. Door dit resultaat nam hij de derde plaats weer over van Tom Coronel.


Met twee podium plaatsen en maar liefst vijf vierde plaatsen heeft Langeveld 295 punten bij elkaar weten te racen. Dat is genoeg voor een derde plaats in het algemeen klassement en een eerste plaats in het Benelux kampioenschap. Mikel Azcona werd de kampioen in de TCR Europe. Daarnaast heeft Langeveld met zijn hoge score veel bijgedragen aan het team kampioenschap die naar Sébastien Loeb Racing ging. 


Wie reist mee naar FC Volendam- FC Emmen

Zakelijk n Wie reist er mee vanuit de Bollenstreek naar de topper in de Eerste Divisie: FC Volendam-Emmen. Deze wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 5 november om 20.00 uur in Volendam.

De reisorganisatie ‘Uit met Jonker’ ondersteunt veel sportverenigingen in de Bollenstreek en is ook trotse partner van FC Volendam. Uit met Jonker wil alle voetballiefhebbers in de Bollenstreek door middel van deze lezersreis graag kennis laten maken met FC Volendam, één van de gezelligste club van Nederland. 

Op 5 november vertrekt de bus vanuit Katwijk, Noordwijk en Lisse naar de topwedstrijd in de Eerste Divisie tegen Emmen. Voor het speciale actietarief van 9,50  euro biedt Uit met Jonker een busreis plus zitplaats in het Kras Stadion aan. Kijk voor meer informatie op www.uitmetjonker.nl of bel ons op 085-2739784.


Ter Leede winnaar door doelpunt in blessuretijd

Sassenheim n Shaquille Prijor was het goudhaantje van Ter Leede tegen VVOV. Hij scoorde in de 95ste minuut de winnende voor de Sassenheimers.

Ter Leede begon scherp aan de wedstrijd en in de achtste minuut opende middenvelder Mike van den Steenhoven de score. Hij was de uitlopende goalie Paul Eppink te snel af (0-1). Niet veel later kon ook VVOV juichen. Rafik El Hamdi maakte met een vrije trap onder de opspringende muur gelijk. 


In de tweede helft wogen de ploegen tegen elkaar op, Ter Leede kreeg in totaal tien corners, VVOG kwam tot negen, maar er werd niet uit gescoord. Waar zowel thuis- als uitpubliek zich al had verzoend met een gelijkspel dacht Shaquille Prijor er anders over. Even eerder was hij ook al doorgebroken, maar kon hem ten koste van een corner het scoren belet worden, nu lukte het hem wel om na de assist rechtdoor van invaller Steven Wajer doelman Paul Eppink te passeren en de winnende te maken (1-2). Misschien ook omdat zijn kwelgeest, de snelle rechtsback Jeffrey Snijders even daarvoor gewisseld was.