Robin van der Voort haalt uit voor een schot op doel. | Foto: pr.
Robin van der Voort haalt uit voor een schot op doel. | Foto: pr. Foto: pr./Suzanne Kuijvenhoven

Waterpoloërs pakken punt tegen Deurne

Sassenheim n Een spannende wedstrijd eindigde voor de waterpoloërs van Sassenheim op een gelijkspel van 10-10 tegen DZT’62 uit Deurne in eigen zwembad.

De heren van Sassenheim laten zich gelden in de tweede klasse bond. In het begin van de wedstrijd had DZT grote moeite met de snelheid van de thuisploeg. Dit resulteerde in een voorsprong van 3-1 in de eerste periode. Op de helft kreeg de routine en het fysiek van de ploeg uit Deurne de overhand en werd een 5-3 voorsprong van de Sassemers omgebogen tot een 5-8 achterstand.

De thuisploeg, gesteund door een felle aanhang, rechtte op tijd zijn rug en een tussensprint leidde tot een score van 9-9 na drie periodes. De jonge ploeg kwam in de vierde periode 9-10 achter te staan, maar dankzij een strafworp van Robin van der Voort kwam de ploeg vlak voor tijd nog langszij. Trainer en coach Geert Lambers: “Ik ben zeer tevreden. Het team is teruggekomen in de wedstrijd op karakter. De jonge ploeg heeft me weer verrast.”

Derby

Momenteel staan de heren van Sassenheim op zeven punten uit drie wedstrijden. Dit resulteert in een gedeelde tweede plek in de tweede klasse bond. Op zaterdag 23 oktober spelen de waterpoloërs de streekderby tegen Katwijk, om 17.00 uur in de Wasbeek.

Onnodig verlies voor Ter Leede Vrouwen

Sassenheim n De Ter Leede Vrouwen hebben hun tweede nederlaag op rij geleden in de competitie. Het was een volledig onnodige verliespartij tegen FC Eindhoven. Opnieuw grossierde de ploeg trainer William Vincent in onnodig balverlies en werden veel kansen niet benut. Hierdoor konden de vrouwen uit het zuiden van het land met een 2-1 overwinning huiswaarts keren.

Vanaf het beginsignaal waren beide ploegen gewaagd aan elkaar waarbij de gasten de eerste twintig minuten wel meer balbezit hadden. Ter Leede speelde erg gehaast en slordig en kon moeilijk lang de bal in bezit houden. Het resulteerde dan ook in een snelle aanval van FC Eindhoven waarbij de bal achter keepster Wendel van Riemsdijk plofte. Vanaf dat moment gingen de roodgelen beter spelen, de bal bleef langer in de ploeg en FC Eindhoven plooide terug. Linksbuiten Justine Jansen scoorde voor de tweede maal dit seizoen zeer fraai direct uit een hoekschop. Dit was ook de ruststand 1-1,

Na rust was Ter Leede de beter spelende ploeg maar verzuimde de kansen die het zelf meer creëerde te verzilveren. FC Eindhoven bleef loeren op de uitval en een moment van onoplettendheid in de Ter Leede verdediging werd de ploeg uit Sassenheim fataal. Een hoekschop werd in twee instanties niet goed weggewerkt en een geheel vrijstaande speelster van de gasten kon de bal in het doel frommelen. Ter Leede bleef proberen om deze achterstand weg te werken maar onzorgvuldigheid in de afwerking brak de ploeg op zodat er na 90 minuten een 1-2 nederlaag stond.

MHC Voorhout verspeelt winst

Voorhout n De mannen van MHC Voorhout stonden gedeeld eerste in de competitie, samen met Catwijck. Nu kwam nummer drie Saxenburg op bezoek. Het werd een mooie en spannende wedstrijd met goed hockey aan beide kanten. Voorhout gaf de winst uit handen in het laatste kwart. Uiteindelijk werd het een puntendeling.

Saxenburg uit Haarlem kwam in het eerste kwart met 1-0 voor, maar door een strafcorner van Louis van Paridon kwam Voorhout weer op gelijke hoogte. Met een paar goede reddingen van de Voorhoutse keeper hield Voorhout stand en kwam zelfs in het 2e kwart op voorsprong door een wederom benutte strafcorner. Beide teams gingen met de 2-1 stand de rust in.

Na de rust kwamen de bezoekers weer op gelijke hoogte. Twee minuten later was het weer snel 3-2 voor MHC Voorhout. Florian Ankersmit scoorde uit een scrimmage. Voorhout was in het 3e kwart sterker dan Saxenburg en sloten dit af met een verdiende 4-2 voorsprong uit een strafcorner. Voor diegene die dacht dat de buit al bijna binnen was, kwam bedrogen uit. Het 4e kwart was maar net begonnen en de stand was weer terug gebracht naar 4-3. Een sterk aandringend Saxenburg sleepte er een gelijkspel uit. Beide teams hadden nog kansen op de winst, maar het bleef uiteindelijk 4-4.

MHC Voorhout stond drie keer op voorsprong, maar speelde gelijk. | Foto: pr.