Zuur verlies Foreholte

Voorhout n Drie penalty’s, twee rode kaarten en een korte rust van vijf minuten. Het werd een knotsgekke middag op sportpark de Elstgeest, met de bezoekers uit Bloemendaal als winnaar. Foreholte bleef achter met lege handen.

Vanaf het startsignaal vloog de ploeg van trainer Bloemheuvel naar voren om de tegenstander zo snel mogelijk aan te pakken. Dat pakte anders uit. In de tiende minuut was werd Bloemendaal-spits Jesse van der Meer door Foreholte keeper Guijt onreglementair gestuit. De doelman kreeg rood en de bezoekers een penalty. Koen Beeren bleek niet onder de indruk van alle Voorhoutse commotie en minutenlang oponthoud en schoot de strafschop strak langs invaller-keeper Piet Meeuwissen (0-1). In de 16e minuut kreeg Foreholte ook een strafschop in een situatie waar niet al te veel aan de hand leek. Dat nam niet weg dat Brabander het present uitpakte met een schot langs de kansloze Floris Hilterman (1-1). De wedstrijd leek in evenwicht terwijl Bloemendaal toch numeriek in de meerderheid was, maar vlak voor rust zorgde Mike Guliker met een bikkelhard schot opnieuw voor de voorsprong (1-2). Slordig (uit)verdedigen deed de Voorhouters in de laatste minuten bijna de definitieve das om waarbij Meeuwissen tweemaal redding moest brengen.

Tweede rode kaart

Tijdens de rust deed zich een ridicuul incident voor waardoor beide ploegen na vijf minuten op verordening van de leidsman weer op het veld stonden en trainer Bloemheuvel vanuit de kleedkamer naar de tribune werd verwezen. Wat zich in de laatste 45 minuten afspeelde deed meer denken aan een wedstrijd Foreholte - Straver met elf verbaasde Bloemendalers als toeschouwers. Het lukte Foreholte nog om in de 66e minuut de stand gelijk te trekken toen Sten Admiraal na ongelooflijk geklungel in de achterhoede van Bloemendaal de bal in het lege doel mocht schuiven (2-2), maar uiteindelijk mocht Koen Beeren voor de tweede keer vanaf 11 meter aanleggen na een onschuldige botsing binnen de fatale lijnen (2-3).