Boezemcafé

Regio n Op woensdagochtend 1 december opent het BoezemcafĂ© voor de regio Leiden/Duin- en Bollenstreek haar deuren. Tussen 10.00 tot 12.00 uur kunnen vrouwen die geraakt zijn door borstkanker elkaar ontmoeten in een apart deel van Brasserie Hemels in Oegstgeest. Hier is voldoende ruimte om rustig met lotgenoten ervaringen met borstkanker en de gevolgen daarvan te kunnen delen. Koffie en thee met wat lekkers erbij wordt aangeboden en de toegang is gratis. Na afloop staat voor iedere gast een goodiebag klaar. 

Het Boezemcafé is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor vrouwen die geraakt zijn door borstkanker, recent of langer geleden. Ieder kwartaal kunnen vrouwen uit de hele regio hier binnenlopen en lotgenoten ontmoeten die aan een half woord genoeg hebben. Het Boezemcafé is er om ervaringen met elkaar te delen, tips uit te wisselen en misschien te helpen met raad of daad. Graag van te voren aanmelden via 06-21426567 of boezemcafe@gmail.com. Voor meer informatie, kijk op www.boezemcafe.nl.


Kaleb Kidsclub 

Voorhout n Ongeveer 2 jaar geleden is er een start gemaakt met een christelijke kinderclub, De Kaleb Kidsclub, in Voorhout. De leiding wordt gevormd door Arjan en Noeska van Dam, Daan Kromhout en Eleonora van Mameren. Vanaf dit schooljaar 2021-2022 wordt de club gehouden in de Regenboogschool (Distelweg 60). Dat betekent ook dat er ruimte is om meer kinderen te kunnen ontvangen.


De kinderclub staat open voor alle kinderen in Teylingen die God al kennen of nog niet, maar wel willen leren kennen. De club is voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Op 27 november en 11 december zijn de eerstvolgende bijeenkomsten. Voor meer informatie, neem contact op via noeskanugter@hotmail.com..


Derde in duurzaamheid

Teylingen n Teylingen staat op de derde plaats van de Gemeentelijke duurzaamheids Index 2021. Deze index kijkt naar duurzame gemeentes die energiebesparing, duurzame energie en hergebruik van grondstoffen bevorderen. Ook is er in deze gemeentes voldoende (duurzame) werkgelegenheid, aandacht voor minima, gezondheid, sport en burgerparticipatie. Meer op https://gdindex.nl/content/mijn-gemeente..