Afbeelding
Foto: pr.

The Nits in 't Onderdak

Sassenheim n The Nits staan op zaterdag 4 december in Theater ‘t Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). 

Al ruim 45 jaar de meest ongrijpbare band van Nederland. Met een omvangrijk oeuvre van meer dan 25 albums en nog steeds verwonderlijk vitaal. Immer onderweg met concerten vol dynamiek, humor, virtuositeit en een diepe Europese melancholie, alles met een stijlvolle veelzijdigheid. De ontdekkingsreis zet zich in 2021 voort op de podia van de Nederlandse clubs en theaters. Nieuwe songs krijgen hun debuut, de band zoekt en vindt. Muziek uit vorige albums vinden hun plek op de set lijst, krijgen daardoor een andere kleur, uitgevoerd met intens spel in een prachtig bühnebeeld.


Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten kosten 25 euro en zijn verkrijgbaar via www.hetonderdak.nl. Kijk voor de entreevoorwaarden ook op de website.


Kerstconcert in Kleine Kerk

Voorhout n Het Voorhouts Kamerkoor geeft op zaterdag 11 december om 20.00 uur een Kerstconcert in de Kleine Kerk. 'Kerstmis door de eeuwen heen' wordt gezonden onder leiding van dirigent Ilia Belianko. 

Het programma bestaat uit liederen die in de afgelopen 450 jaar in de kersttijd zijn gezongen, zowel in Nederland als in andere Europese landen. Bij het beluisteren van dit concert kan men een gevoel ervaren hoe het 'magnum mysterium/ het grote mysterie' van het kerstfeest in de historie een altijd verbindende schakel is geweest.


In dit Sweelinckjaar zal een werk van onze Nederlandse Jan Pieterszoon Sweelinck niet ontbreken. Daarnaast zullen onder meer werken te horen zijn van Victoria, Scarlatti, Poulenc en Rachmaninov. Bovendien zingen de twintig koorleden a capella een werk van Bach dat op bijzondere wijze door de dirigent is gearrangeerd. De covid-maatregelen zullen worden gerespecteerd.


Kaarten à 10 euro te bestellen zijn te bestellen via: 06-13774950 of bij de ingang van de kerk. Kinderen en studenten betalen 5 euro.