Lisa van der Geest verslaat haar zusje Loesanne. | Foto: pr./Arjen Vervoort
Lisa van der Geest verslaat haar zusje Loesanne. | Foto: pr./Arjen Vervoort Foto: pr./Arjen Vervoort

Lisa van der Geest wint zussenstrijd

Warmond n In een bijzondere tweestrijd met haar zusje Loesanne heeft Lisa van der Geest de Sjoerd Huisman Bokaal gewonnen. De zussen, beide lid van de Trainingsgroep Bollenstreek van de Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC), sprongen weg uit een vroege kopgroep en pakten met hulp van hun ploeggenoten een ronde voorsprong op het peloton. Met haar overwinning profiteerde Lisa van der Geest optimaal van de met corona afwezige Ineke Dedden en pakte de oranje leiderstrui.

Zonder de klassementsleidster Ineke Dedden ging het peloton in Hoorn van start in de strijd om de Sjoerd Huisman Bokaal, de ‘Memorial’-wedstrijd voor de in 2013 op 27-jarige leeftijd overleden natuurijskampioen en cupwinnaar. Vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van zes dames met daarbij de twee Warmondse zussen die voor verschillende commerciële teams uitkomen. De zussen ontsnapte gezamenlijk uit de kopgroep en uiteindelijk pakten Lisa en Loesanne van der Geest samen een ronde voorsprong. Iets zeer uitzonderlijks. In de geschiedenis van het marathonschaatsen lukten dat eerder alleen de zussen Jenita en Gretha Smit.


Nadat het peloton was afgesprint begonnen Lisa en Loesanne van der Geest aan de zusterstrijd om de winst. Hierin toonde Lisa van der Geest zich het snelst die daarmee alweer voor de elfde keer in haar carrière als winnares op een 400 kunstijsbaan naar het podium mocht. Loesanne van der Geest haalde op plek twee pas haar eerste podiumplaats op het hoogste niveau.


In het nieuwe tussenklassement heeft Lisa van der Geest nu een voorsprong van 24,1 punten op Aggie Walsma, die tweede staat. Loesanne van der Geest staat in de tussenstand nu derde op gelijke hoogte met Ineke Dedden die afzakte naar plaats vier.


Vroege rode kaart helpt The Bassets 

Sassenheim n De rugbyers van The Bassets versloegen in Utrecht concurrent URC met 17-27.

Na een interlandperiode van vier weken startte de competitie weer. The Bassets die daar een stroeve start in kende, hadden de vrije weken goed besteed. Daarin werd geleerd de puntje op de i te zetten en dit was in Utrecht goed te zien. URC, wat zeker geen slechte ploeg is, was in het begin van de wedstrijd goed aan The Bassets gewaagd en was als een kind zo blij toen een Bassets speler met rood de douches moest gaan opzoeken. URC rook bloed maar door deze rode kaart kwam er bij alle Bassets spelers rook uit de oren. Iedereen zette stappen extra zodat bij het laatste fluitsignaal een winnende einduitslag van 17-27 op het scorebord stond.


Hockeyers MHC verpletteren Zandvoort

Voorhout n Na de spannende wedstrijd van vorige week en het gelijke spel tegen koploper Catwijck kwam afgelopen weekend de hekkensluiter Zandvoort op Sportpark Elsgeest op bezoek. De mannen uit Voorhout maakten geen fouten en liepen na het eindsignaal met een makkelijke 10-1 het veld af.

Het team van trainer/coach Berend Beukers is bezig met een heel goed seizoen en het wordt spannend aan de kop van de ranglijst. Tegen hekkensluiter Zandvoort mocht geen fout gemaakt worden en voor het doelsaldo zou deze wedstrijd nog een rol kunnen gaan spelen.


Voorhout was van begin af aan de bovenliggende partij. Binnentwee2 minuten een strafcorner van Louis van Paridon 1-0. Twee minuten later werd het al 2-0 door een veldgoal van Daan Meijer. Hierna lieten de mannen van Voorhout de teugels een beetje vieren en werden zij door hun coach tot de orde geroepen in de rust naar het 2e kwart. Voorhout liep daarna uit naar 6-0 en met deze stand gingen zij de rust in.


Onder het genot van stevige regenbuien begonnen zij aan het 3e kwart. De wedstrijd werd zelfs even gestaakt door een heuse hagelbui, waardoor het veld van groen naar wit kleurde. In het derde kwart liep Voorhout uit naar 8-0. Het laatste kwart was voor de statistieken. Met een stand van 10-0 maakte Zandvoort de eretreffer, 10-1 en kwam er einde aan een veel sterker Voorhout dat voor de prijzen gaat. Met nog een wedstrijd tot de winterstop belooft het na de zaalperiode een spannende strijd te worden. Catwijck, Saxenburg en MHC Voorhout strijden daarin om de titel.

Daan Meijer scoort de 2-0.